Kai Robert med trompeten kommer

Kai  Robert satte opp forestillingen  «Det er lov å være bli'» på Chat Noir. Basert på sangene til Jens Book-Jenssen .Foto: Vetle Granath Magelssen

Kai Robert satte opp forestillingen «Det er lov å være bli'» på Chat Noir. Basert på sangene til Jens Book-Jenssen .Foto: Vetle Granath Magelssen

Av

Kai Robert Johansen kommer til Eldres Hus med sin Jens-Book Jenssen kabaret. Entertaineren fra Sarpsborg har solgt nærmere en million plater.

DEL

Kai Robert Johansen er trompetist, sanger, låtskriver, komponist, konfransier og foredragsholder. I tillegg er han også utdannet spesial pedagog. Sarpsborg-mannen har vært i underholdningsbransjen i 48 av sine 63 år, og i fjor spilte han Jens Book-Jenssen-forestillingen "Det er lov å være blid" for fulle hus i hjembyen. Showet har også gått på Chat Noir i Oslo – Book Jensens sin egen revyscene hvor han var direktør i mange år. Fredag 23. november inntar Kai Robert – som er hans artistnavn – scenen på Eldres Hus. Som legenden sjøl – i flosshatt, kjole og hvitt. Her kommer han til å gi musikalske smakebiter fra forestillingen.

– Jeg føler at jeg har mye til felles med «Book'n», både musikalsk og menneskelig. Vi har begge vært gledens ambassadører, fortalte Kai Robert til Fredrikstad Blad da forestillingen hadde premiere. Jens Book – Jensen er en av tidenes mestselgende plateartister her i landet. Kai Robert er ingen smågutt han heller med nærmere 1 million solgte. Over 60 album har det blitt. Bare på Island har han solgt til 3 gull og 1 platina. Han turnerer hvert år i USA, Tyskland, Danmark og Island. En av tekstene på en hans tyske slagerplater er faktisk skrevet av hans lærerkollega og gode venn på Rjukan – Arild Folkvang . Forestillingen heter «Det er lov å være bli'». Tittelen er hentet fra Book-Jenssens aller siste plateinnspilling i 1985.

- For beboerne på Eldres Hus blir det gjenhør med gamle Jens Book-Jenssen-slagere, med god allsang-faktor, forteller manager Turid Sangolt.

Enhetsleder Grethe Olesrud og de andre ansatte på Eldres Hus forbereder seg på konserten.

- Det blir kaffe og litt å bite i ved siden av hans program, lover hun.

Artikkeltags