Rjukan i skuddet

Ti i skuddet: Vidar Lønn-Arnesen på 1960-tallet -klar med  radioprogrammet Ti i skuddet . I april 1968 stemte ungdom fra Rjukan.

Ti i skuddet: Vidar Lønn-Arnesen på 1960-tallet -klar med radioprogrammet Ti i skuddet . I april 1968 stemte ungdom fra Rjukan.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Disse sangene stemte Rjukan-ungdommen til topps i 68

DEL

50 år siden Rjukan var med i Ti i skuddetEn vårdag i 1968 samlet musikkglad ungdom seg i Rjukan for å stemme på sine favorittsanger i radioprogrammet Ti i skuddet. Nå byr programleder Vidar-Lønn Arnesen på et gjenhør med de samme, herlige sangene.

Vi skal tilbake til fredag 5. april, året var 1968 og spente ungdommer satt klare, både i Rjukan og i Ørsta, for å bestemme hvilke artister som fortjente en plass på toppen av Ti i skuddets resultatliste. Det populære radioprogrammet som innførte listepopmusikken i NRK, med Vidar Lønn-Arnesen i spissen.

Musikken som falt aller best i smak blant Rjukan-ungdommen var det britiske bandet The Tremeloes med sangen «Suddenly You Love Me», visesangeren Donovan med «Jennifer Jupiter» og den britiske gruppen med det lange navnet Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich med «The Legend Of Xanadu» som seilte inn på en tredjeplass.

Norsk på lista

Men det var ikke bare de britiske popgruppene som imponerte denne aprildagen. Også norske Happie med Dag Spantell fikk innpass på topp 10-listen, da sangen «Flowergirl» totalt ble tildelt 145 poeng.

Ungdomsjuryen ga sine poeng ved å trykke på en mentometerkapp, og mentometeret viste i prosent hvor mange som trykket hver gang. Avstemningssignalet var ikke en særlig vakker lyd, og var kjent blant lytterne for å ødelegge mange kassettopptak.

Programmets faste sekretær og mentometerstemme Tove Sjøbæk, som hun het den gang, gir også nå poengene til platene som spilles. Til og med «Surra», som den beryktede avstemningslyden ble omtalt som, er nå med i Tid – i skuddet, akkurat som i Ti i skuddet på 60-tallet.

Vidar Lønn-Arnesen, som selv hadde ideen til programmet, håper at Tid – i skuddet kan friske opp de beste minner, og skape den samme begeistringen hos dagens lyttere.

Ukens episoden av Tid – i skuddet hører du fredag 25. mai klokken 17.00 på Radio Vinyl, denne gangen med Dag Spantell som gjest. Vidar skal også spille sangene fra Ti i skuddets resultatliste 4. april 1968.

The Tremoles på topp

Slik stemte ungdommene i Rjukan fredag 5. april 1968:

1. The Tremeloes – Suddenly You Love Me (160)

1. Donovan – Jennifer Jupiter (160)

3. Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich – The Legend Of Xanadu (154)

4. Paul Mauriat & His Orchestra – Love Is Blue (L’Amour Est Bleu) (152)

5. Otis Redding – (Sittin’ on) The Dock of the Bay (151)

6. Happie – Flowergirl (145)

7. Manfred Mann – Mighty Quinn (Quinn The Eskimo) (138)

8. Don Partridge – Rosie (129)

9. Jeff Beck – Love Is Blue (L’Amour Est Bleu) (117)

10. The American Breed – Bend Me, Shape Me (101)

10. The Lemon Pipers – Green Tambourine (101)


Artikkeltags