Det var stor deltakelse da Oslokappleiken ble arrangert lørdag. Men deltakelsen kunne ha vært mye større hadde ikke Tinn kulturskole feiret 50-års jubileum samme dagen. Men selv om tinndølene var dypt savnet på Riksscena sørget søstrene Malin og Mari Røysland Skårberg fra Atrå for at Tinn ikke var helt fraværende. En stor gjeng gransheringer deltok også, så området rundt Tinnsjøen var i høyeste grad representert. Det var 60 startnummer og 110 deltakere til stedet.

Sang «Tannlausen»

Det ble også arrangert sjokoladekappleik for de aller minste på Riksscena i år. Denne samlet rundt 40 barn fordelt på 27 innslag til uformell mønstring.

Lillesøster Mari sjarmerte publikum med to klassiske telemarkstubber som var på alles lepper rundt omkring i bygde-Tinn for 70 år siden. «Tannlausen» er en av flere strofer som elevene ved Tinn kulturskole får stifte bekjentskap med når de begynner med kvedarundervisningen. Publikum likte Maris kveding, og det vanket stor applaus. Den andre visa hun framførte heter «Når ho gjeng åt stallen».

Travelt for storesøster

Malin hadde som vanlig en travel kappleik. Hun deltok i klassene spel hardingfele junior, vokal junior og dans hardingfele junior. Hun sang: «Amerikavise fra Tinn» og «Tjugedalaren».

Denne kappleiken danset Even Westeng følge, og Tone Anne Tveiten spilte til dans. I disse to klassene gikk jeg til topps på resultatlista, noe som var veldig stas. Alltid hyggelig å delta på oslokappleiken, sier Malin Røysland Skårberg.

Oslokappleiken blir arrangert i forbindelse med folkemusikkmiljøets store bransjetreff Folkelarm. Og i år vant Anne Hytta, som bodde på Rjukan noen år Folkelarmprisen for plata si «Strimur».

Anders Røine fra Bø ble utropt til Årets folkemusiker 2017,