Det starter allerede torsdag 14. juni med Tinndølan sin konsert på Austbygde bakeri.

Fredag er det gratis konsert på Atrå samfunnshus til minne om spelemannen Bjarne Pålerud.

Håkanes og Lien

Kappleikslørdagen starter grytidlig med ottesang i Atrå kyrkje. Her får vi høre kvederne Halvor Håkanes fra Tinn og Inger Lien fra Møsstrond, samt organist Knut Arne Snøås og prest Kristin Fæhn.

Så starter kappleiken på Atrå samfunnshus. Her blir det tevling i alle klasser. Fra Tinn er det mange deltakere, særlig mange unge utøvere. De aller fleste i Tinndølan stiller på kappleik, samt en stor gjeng av Småtinndølan som stiller på Sjokoladekappleik.

Etter tevlingen blir det tradisjonell dans i salen, med premieutdeling underveis.

Suksess i 2016

– Det blir nok en lang kappleiksdag, med forhåpentligvis mange deltakere fra nær og fjern, sier Åsne Haugen i Tinn Spelemannslag. De håper å gjenta suksessen fra sist de arrangerte Fylkeskappleiken og Luråsstemnet.

– Vi hadde samme arrangement for to år siden, og erfaringene er veldig gode. Det er en viktig grunn til at vi velger å gjøre det igjen. Da var samfunnshuset i Atrå fullstappet, været var fint og stemningen helt på topp. Vi håper at det også blir en suksess denne gangen, sier Lien.

Stor dugnad

Hun understreker at laget ikke hadde klart å dra i land det store stevnet uten drahjelp lokalt.

–Når man arrangerer kappleik er det mye som må organiseres. Styret i Tinn spelemannslag som har hovedansvar for arrangeringen, men uten dugnadsånden vi har Tinn ville det ikke ha latt seg gjøre. Foreldre til barn og unge i kulturskolen utgjør største del av dugnadsgjengen, men vi får også hjelp av andre ildsjeler. Alt fra å sette fram bord og stoler, bake kake, registrere påmeldinger, til å være konferansier. Det er mye som skal gjøres, men nå er vi godt i gang og gleder oss til helga, sier Åsne Haugen.