Rigger til årets største boksalg

FORBEREDER MAMMUT: Hanne Merethe Persson har en stor jobb med å forberede Mammutsalget hios Libris Rjukan,  og jobber med å få merket bøker med priser og salgsnumre for at man skal finne fram.

FORBEREDER MAMMUT: Hanne Merethe Persson har en stor jobb med å forberede Mammutsalget hios Libris Rjukan, og jobber med å få merket bøker med priser og salgsnumre for at man skal finne fram.

Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne Merethe Persson forbereder nå Libris Rjukan til årets store boksalg, Mammutsalget, fra 6. til 15. mars. Men allerede nå kan du bestille det du er spesielt interessert i.

DEL

LIBRIS RJUKANDet er en årlig greie, men også årets største begivenhet i bokhandelen, når årets Mammutsalg setter igang. i år er det fra 6. til 15. mars salget foregår over hele landet, men før det er det mye som skal forberedes. Hos Libris Rjukan er forberedelsene i full gang, og Hanne Merethe Persson prøver å få oversikten over alt, og få merket bøker med priser og salgsnumre for at man skal finne fram. Hver bok som er på salg har sitt eget katalognummer. I tillegg legger butikkene ut spesialtilbud fra egne hyller i tillegg.

- Bøker mer ferskvare
- Det er veldig moro med Mammut, selv om det nå er diverse salg hele året. Men Mammut er litt spesielt, mener Persson. Selv om det ikke er like mange tusen titler som det var på Mammutsalg før i tida er det likevel et stort antall bøker som presenteres i gratiskatalogene som sendes ut i posten og som kan hentes i bokhandlene.
- Det er også mye nyere bøker enn det var før, og vi tar ikke inn like mye. Bøker er blitt mer ferskvare enn det var før, sier Persson, som alltid har synes at Mammut var noe spesielt. Likevel endrer det seg litt hele tida. Og jobben med å legge om i butikken var også større før enn den er nå.

Bestill i forkant
- Før stod folk i lang kø utenfor butikken for å sikre seg godbitene som var distribuert rundt i begrenset antall til butikkene, men slik er det ikke lenger. Nå kan folk bestille i forkant, og vi legger av, i tillegg kan vi etterbestille når noen er spesielt interessert i noe, sier Persson, og ber folk ta turen innom og plukke opp en katalog med bestillingsliste påtrykket. Men det er lurt å komme tidlig på salget likevel, for vi legger også ut endel godbiter fra egne hyller, og de står ikke i noen katalog forteller Persson, som mener det er noe spesielt å se bøkene i butikken.
- Man får ikke det samme inntrykket i katalogen, naturligvis, sier Persson.

Fortsatt viktig
Mammutsalget er ikke det samme kaoset som før, men salget er fortsatt viktig for butikkene.
- Det som er likt er at prisene er veldig gode. Det er mange svært gode tilbud å få med seg, og det er fin anledning til å finne noe for enhver. I butikken kan man bla i boka før man bestemmer seg, og kanskje også lettere la seg friste. Årets Mammutsalg starter onsdag 6. mars, og varer til 15. mars, men etter det er det restesalg til enda lavere priser.

Artikkeltags