Vil ha barna fram på Landskappleiken

MORO: Her er Ellen Nordstoga med tinnjentene Mari Røysland Skårberg og Hanna Mårdalen Hansen under et folkemusikk-kurs i Rauland i 2018.

MORO: Her er Ellen Nordstoga med tinnjentene Mari Røysland Skårberg og Hanna Mårdalen Hansen under et folkemusikk-kurs i Rauland i 2018.

DEL

Ellen Nordstoga vil løfte fram barn og unge på Landskappleiken på Rjukan neste år. Folkekultur-entusiasten søker om 56 000 koner fra fylkets Fyrtårnsatsing til en barne og ungdomskonsert på kappleiken. I tillegg vil lederen av Vinje barnetater sette opp et teaterstykke med utgangspunkt i dans, stev og folkemusikk. Det er sønnen Aasmund Nordstoga som skal skrive manus til stykket. «Me vil få til eit program som inkluderar mange born både i dans, kveding og spel .Me tykkjer dette er eit unikt høve til å få med fleire born og unge i rekrutteringsarbeidet innan folkemusikk og dans», skriver Nordstoga. Hun legger og til at de tre folkemusikklaga i VestTelemark kommunane Tinn, Vinje, og Seljord som er arrangørarar til at barn over 10 år fra kulturskolene i Tinn, Gransherad , Seljord og Vinje skal få tilbud om å kvalifisere seg til å delta i barne- og ungdomsinnslaget.Utover høsten blir det øvelser i kveding, dans og spill, og til våren starter øvelsen til rollespillet, og avsluttende fellesøvelser på Vinjehuset. Silje Onstad Hålien til koreografien til prosjektet, som har et budsjett på 94 500 kroner. Ellen Nordstoga regner med å dekke inn 15 000 kroner ved billettsalg, Vinje ungdomslag bidrar med 10 000 kroner og Vinje kommune med 20 000 , mens Telemark fylke er satt opp med de resterende 49 500 kroner. Det er tre folkemusikklag i Tinn, Vinje, og Seljord som er arrangerer Landskappleiken.

Vinje trår til for Kappleiken

Vinje kommune vil bidra til rekruttering til folkekunsten med et prosjekt for unge i forkant av Landskappleiken på Rjukan. Kommunen søker om 97 000 kroner fra fylket til danseundervisning for elever på ungdomsskolene i Edland, Rauland og Åmot, samt til en storsamling våren 2020 og instruktører på danseundervisning på Vinjar. Tanken er å leie instruktører fra Folkemusikkstudiet i Rauland.


Artikkeltags