- Godt å komme i gang!

Full regi:  - Så bra blir årets Marispel, sier en opplagt regissør Ida Høy.    Her foran de nye lokalene   Første øvelse er over, men det er ikke for seint å kaste seg ut i Marispelet. - foran eller bak scenen. – Alle kan bli med, spesielt voksne menn trengervi, oppfordrer hun.

Full regi: - Så bra blir årets Marispel, sier en opplagt regissør Ida Høy. Her foran de nye lokalene Første øvelse er over, men det er ikke for seint å kaste seg ut i Marispelet. - foran eller bak scenen. – Alle kan bli med, spesielt voksne menn trengervi, oppfordrer hun.

Artikkelen er over 2 år gammel

Regissør Ida Høy og de andre aktørene er i full gang med å øve inn årets Marispel – et spel hun tror blir bedre enn noen gang.

DEL

– Ok, sier regissør Ida Høy og klapper i hendene.

– Vi kjører gjennom første akt – en gang til.

De profesjonelle skuespillerne kommer ikke før i juli, men Ruth Nielsen trekker pusten og stemmer i med kjente toner. Og så er spelet i gang ute på betonggulvet. Det dansende bygdefolket har ingen river, men feiekoster gjør nytten. Unge Mari spilt av Anne Håkanes løper inn på scenen. Replikkene sitter som støpt. Hun spilte Mari i fjor og har forberedt seg godt

Øvelsen skjedde i slutten av april og regissøren er fornøyd med gjennomkjøringen.

– Godt å komme i gang igjen !

– Jeg tror årets spel blir bedre enn i fjor. Hvorfor? Jo fordi vi starter på en måte der vi sluttet i fjor. Mange av de samme aktørene som var med i fjor er med i år. Publikum kan glede seg, sier hun.

– Noen forandringer?

– Ja, det er alltid noen forandringer. Nye kunstnere som setter sitt preg på spelet, noen scener skal gjøres om, sangene må tilpasses en ny sanger, forteller hun.

Denne dagen prøvde også aktørene kostymene.

– Ikke slike bukser jeg går i til vanlig, men de er nok veldig solide. Sydd av skinn, forteller den unge Øystein – i år spilt av Mathias Danielsen fra Atrå.


Artikkeltags