Det gikk slag i slag i Atrå lørdag. Den begivenhetsrike dagen startet med ottesong i Atrå kyrkje lørdag morgen klokka 08.00. Klokken 10.30 var det kappleiksbrylup. Brudemarsjen til Åse Røyland og Odd Skårberg var startsignalet på en lang kappleik i Atrå samfunnshus.

Folksomt

Kappleiksjef Øystein Haugen var strålende fornøyd med arrangementet. I salen i Atrå satt det 200 publikummere som tålmodig fikk med seg smått og stort fra kappleiksscenen. Sjokoladekappleiken sjarmerte alle, og applausen var stor da ungene var ferdige med sine innslag.

– Når responsen fra publikum er så strålende, da er det moro å arrangere kappleik, sier Øystein Haugen, som nå har arrangert kappleiker og Luråsstemne i over 30 år. Han lover at han skal arrangere flere.

Billig for alle

Øystein Lurås fikk med seg mange fra næringslivet til å bidra økonomisk, og dermed kunne Tinn spelemannslag by på rimelig kappleik for både deltagere og publikum.

– Det er en kjepphest jeg har. Kappleik skal ikke koste skjorta, og derfor gjør vi det annerledes i Tinn, sier tessungdølen.

Øystein skjønte at det kom til å bli en bra kappleik da over 70 stykker benket seg i Artrå kyrkje grytidlig lørdag morgen for å høre ottesang med prest Kristin Fæhn, folkesangerne Halvor Håkanes, Ingrid Lien og organist Knut Arne Snøås.

– Ottesangen ble unik opplevelse. Vakkert, og det tror jeg også samtlige som opplevde begivenheten følte.

Debuterte

Tuva Jonsjord Lurås var første deltaker ut på fylkeskappleiscena, og det var også hennes første opptreden på kappleik. Hun var fryktelig spent før hun skulle kvede foran 200 tilskuere i et fullstappet samfunnshus.

– Ja, jeg var veldig nervøs. Nesten så jeg fikk lyst til å snu i døra da jeg gikk inn, men det gikk jo bra, sier ei kjempeglad jente etter debuten sin. Og gleden ble ikke mindre da læreren like glad Unni Boksasp omfavnet henne da hun kom ut i solskinnet etter å ha fått kjempeapplaus.