Skriften på kunstveggen

Av

Det første arrangementet under Rjukan litteraturfestival er åpningen av kunstutstillingen VISUELLE SPRÅKUTTRYKK i Kinogalleriet

DEL

Så er det endelig klart for Rjukan Litteraturfestival.

Tidligere i år inviterte Rjukan litteraturfestival fire lokale festivalutstillere. Nå er utstillingen til Anne-Rose Stumpf, Katie Hagen, Solveig Rudshavn og Ågot Kvåle klar.

"Kunstnerne er svært takknemlige for at de dermed fikk sjansen til å skape en utstilling sammen. Det medførte en god kreativ prosess og resulterte i en variert utstilling med rundt 60 arbeider. Litteraturfestivalen har tema språk, og vi tar opp dette temaet ved å vise vårt visuelle språk gjennom tekstil, maleri, foto, tegning." heter det i en pressemelding fra kvartetten.

Ågot Kvåle er født, oppvokst og bosatt i Tinn. I utstillingen viser hun malerier i akryl og tegninger i kull og pastell i et abstrahert, figurativt formspråk. Motivene er gjerne mennesker og natur og bildene har ofte et ekspressivt uttrykk. Hun tenker at bildene kan oppleves som dikt med rom for tolkning, der både hun som kunstner og betrakteren gir kunstverket mening.

Katie Hagen er en britisk arkitekt og kunstner basert i Norge. Hennes malerier gjenspeiler og er en forlengelse av hennes person. Det å skape intuitivt og fritt er en uendelig reise i selvoppdagelse, transformasjon og vekst. KATie maler for å skape ny bevissthet om seg selv og å visuelt uttrykke det hun ikke finner ordene til å si.

Solveig Rudshavn er født, oppvokst og bosatt i Tinn. Hun har vært interessert i foto siden hun var barn. Hun er spesielt opptatt av naturfotografering der hun kan boltre seg i farger og årstider. Hun synes været er spesielt spennende med de ulike stemningene som det gir. Hun har erfaring med å fotografere mennesker og liker også å ta bilder av dyr.

Anne-Rose Stumpf er født og oppvokst i Tyskland og har vært bosatt i Tinn siden 1988. Hun fascineres av den antakelig eldste tekstile teknikken, håndlaget filt. I over 30 år har hun eksperimentert med de mangfoldige tekniske og kunstneriske uttrykksmulighetene. Hun henter inspirasjon fra naturen, kulturarven, kropp og dans. Etter hvert utviklet hun egne tredimensjonale teknikker, lyssetting med LED, stedsspesifikke installasjoner og romobjekter til teater og sceneutsmykning. Temaer som bærekraft og naturvern opptar henne, og dette kommer spesielt til uttrykk når hun arbeider med gjenbruksmaterialer.

Artikkeltags