- Ja vi har valgt å kjøre et opplegg på kvinnedagen 8. mars for egen regning uten noen samarbeidspartnere i år, og det er et todelt opplegg, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

De har laget et spesielt opplegg rundt vaffelkino.

– Det blir en times opplegg i storesalen da vi får en lokal dikter på besøk som skal lese noen dikt i anledning kvinnedagen, og så blir det selvfølgelig vafler og kaffe før vi viser den siste storfilmen fra Steven Spielberg "The Fabelmans" - en fabelaktig film som anbefales alle, sier kinosjefen.

- Så på kvelden har vi rjukanpremiere med spesialpris på den nye norske filmen til Mona J. Hoel; "Natt" som handler om en kvinne som utsettes for vold fra ektemannens side, og som så får beskjed om at hun har dødelig kreft, og blir redd for hav som skal skje med de to døtrene når hun dør. En meget sterk film, vil jeg tro, sier kinosjefen, som inviterer alle som vil.

- Vaffelkino er for alle som vil se film på dagtid, og selv om det er kvinnedagen er begge forestillinger for alle. Natt er tenkt satt opp som bare én forestilling, så med mindre det er noen som maser seg til at jeg skal sette den opp enda en gang - så er onsdag muligheten, sier Jenbergsen.

Natt

Legen Emma får beskjed om at hun kun har få måneder igjen å leve. Hun er alenemor for to små barn og må rydde opp i livet sitt før hun dør, for å hindre at barna faller i hendene på hennes voldelige eksmann.

Sterk film om viktig tema, fra Mona J. Hoel som slo igjennom med den norsk dogmefilmen "Når nettene blir lange"., og der kritikken er gode:
"Klok, håpefull og evig aktuell" - Dagsavisen
"Årets viktigste norske film." - Cinema
"En viktig og vakker film som kan redde liv" - Kinomagasinet
"Imponerende! Briljerer på sitt mest poetiske" - Dagbladet
"Mona Hoel har laget en av sine beste filmer" - Aftenposten

The Fabelmans

Steven Spielberg har i over 50 år levert oss filmer som har skapt ham et av de største filmnavn i historien. Han vant både beste film og beste regi for "Schindlers liste" og regi for "Redd menig Ryan". Men han har også filmhistorie bak seg i "Haisommer", "Nærkontakt av tredje grad", "E.T", "Indiana Jones", "Purpurfargen", "Terror bak rattet", "Amistad" etc. etc. Sånn kunne vi holde på

Filmen er en oppvekstskildring, men også en hyllest til filmen, og at filmen tidlig ble en vei for Spielberg.
The Fabelmanns er en oppveksthistorie satt i Arizona etter 2. verdenskrig. Den handler om unge Sammy Fabelman, som oppdager en sjokkerende hemmelighet som truer med å rive familien fra hverandre, og hvordan filmer kan hjelpe oss til å finne sannheten om hverandre og om oss selv.

The Fabelmans er en dypt personlig film for Steven Spielberg, sterkt inspirert av hans egen barndom og oppvekst. Den er skrevet av Spielberg sammen med Pulitzerprisvinneren Tony Kushner, som tidligere er Oscarnominert for Spielbergs to filmer "Lincoln" og "München". Filmen er nominert til 3 Oscars i utdelingen natt til mandag.