– Vi heier på dem som jobber for å skape gode lokalsamfunn. Det er en viktig oppgave for oss som en samfunnsinstitusjon i Tinn å bidra med økonomiske midler til aktiviteter og tiltak for barn og unge, sier ansvarlig redaktør Egil Stensrud i Rjukan Arbeiderblad.

Derfor gjentar Rjukan Arbeiderblad de to siste års tiltak der en kan søke om penger fra støtteordningen. Blant dem som har fått penger var Marispelet, Rjukan og Omegn Rideklubb, Rjukan Golfklubb, Rjukan IL og Tinn IL. Videre kan vi nevne at Tinn NMK fikk 10.000 kroner til mekketelt og flagg, Rjukan speidergruppe fikk 10.000 kroner til astronomiutstyr og oppbevaringskasse og Tinn fritidsklubb fikk 10.000 kroner til innkjøp av biljardbord.

Redaktøren oppfordrer foreningene til å søke på nytt hvis de har prosjekter som tilfredsstiller kriteriene. Han minner om at søknadsfristen er 1.mars, altså onsdag.

– Å få være med på å speile og utvikle lokal kultur og identitet er en viktig rolle for oss som lokalavis. Vi vil være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier Stensrud.

Tre søknader så langt

Med den spesielle situasjonen som har vært de siste tre årene med pandemi, dyrtid og krig i Europa, opplever Stensrud det ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge.

– Det er ingenting i veien for at juryen kan gi alle 80 000 kroner til et godt begrunna tiltak, eller velge å gi 8000 kroner til ti ulike prosjekter, presiserer redaktøren opplyste om søkemulighetene allerede i januar.

- Hvor mange søknader har RA fått så langt?

- Ifølge våre eiere- Amedia-stiftelsen- så var det kommet inn tre søknader for en uke siden. Hvilke lag får jeg ikke opplyst foreløpig da de er under behandling, blant annet om de tilfredsstiller kriteriene. Det er plass til flere gode søknader, oppfordrer han.

25 millioner

Pengestøtten fra RA inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet som er eid av Amedia. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Offentliggjøring av hvem som får midler skjer 15. mai. Søknader kan bare leveres gjennom denne : Søknadsportalen Amedia