Godt nytt år!

Førjulstid er en måned som bygdekvinnelaget etterhvert har mange aktiviteter, og flere som vi har gjentatt hvert år.

Vi var en liten gjeng på 10 stykker som møttes på Tinn Håndverkssenter for binding av julekrans, med god veiledning og instruksjon av Gaby Larsen og Gunhild Geirsta. Denne kvelden deltok også to unge jenter på 13 år, og det var ekstra hyggelig. Det var lett prat med kaffi og noe godt å bite i, og ble avsluttet med et lite lotteri.

Bygdekvinnelaget samarbeidet med Tinn Håndverkssenter og sammen inviterte til foredraget «Make lefse, not war» med Aaste Kveseth. Det møtte opp mange som ville få med seg Aaste sitt kåseri om takkebakstens mange gleder.

Neste dag var det 1.søndag i advent og da har vi årlig samarbeidet med Atrå i Morgo om juleaktiviteter for barna. Nytt i år var at vi holdt til i kafeterian på Atrå Samfunnshus, og her var det barn innom jevnt og trutt de to timene det pågikk, og det ble ca 30 barn totalt.

Juletrefesten ble holdt 5 juledag og ca 100 store og små fant veien til Atrå Samfunnshus. Her var det fin underholdning med Øystein Busnes på trekkspill og sang ved Siri Gaustad, Tyra Røysland og Tuva Jonsjord Lurås. Det ble gang rundt juletreet og besøk av en liten og søt nisse. Det ble servert pølser og kaker og vi må få takke alle medlemmer som bidro med både dugnadshjelp og bakst, og til Spar Atrå som sponset med en kasse clementiner. Tusen takk!

Juletreet ble godt brukt og hadde opprinnelig stått på Rjukan barneskole, og var i bruk hele 4 ganger denne jula. Så tusen takk til Rjukan barneskole. Til slutt takker vi Tinn Sparebank for sponsing av flott annonse til juletrefesten.

Det blir mye å glede seg til fremover og to datoer er viktige å merke seg. Onsdag 30.januar kommer Petter Simonsen til Atrå Samfunnshus med både urkorn og sang. Det vil bli servert ulike smaksprøver og muligheter for å kjøpe mel. Han vi snakke om urkornets historie, landbrukets betydning, og dele tips om dyrking og baking....og med innslag av sang!

Onsdag 6.mars vil Bjørk Matheasdatter, forfatter og spaltist i Magasinet Dagbladet, komme å snakke om kjærlighetens mangfoldige språk. Hun deler morsomme og gjennkjennelige hverdagssituasjoner, og snakker om viktigheten av gode relasjoner. Hun har turnert med Riksteateret og holdt foredrag i Notodden og Seljord i høst.

Begge arrangementer er åpne for alle, og vil bli annonsert på facebook og med plakater.

Ellers planlegges det påskeaktiviterer, foredrag og vårtur men dette kommer vi tilbake til. Vi jobber med å få til en halvårsplan som skal sendes ut til medlemmer med oversikt over våraktiviterer, så håper den snart er klar for utsending.

Følg med på facebook og på mail, og kom gjerne med inspill og ideer!