TV2s Landskampen ble en stor seersuksess på TV i september og oktober, og nå er turen kommet for at svenskene skal få vite hvordan det gikk. Tirsdag kveld har seriens første episode premiere på svensk TV4, til stor interesse for Tinns turistliv. Man er spent på seertallene i Sverige, og de kan overgå tallene fra Norge som viste at ca. en halv million nordmenn benket seg for å se serien, pluss at flere så den på TV2Sumo når det passer dem.
Markedssjef i visitRjukan Håvard Kleven uttalte seg er svært godt fornøyd med hva som ble presentert på Norges nest største TV-kanal i beste sendetid fredager.
- Jeg vil si at de leverte varene. Dette var god reklame og vel verdt innsatsen, sa Kleven som var håper på god effekt.
- Det er jo snakk om både en korttids- og en langtidseffekt. Korttidseffekten kan vi se allerede nå i høst i det norske markedet, og langtidseffekten er jo både besøket framover, og med tanke på vinteren, når denne serien vises på svensk Tv4, sa markedssjef Kleven.

- Leverer varene
- Jeg synes Mastiff og TV2 virkelig har levert her, men det har sannelig lokale også. Vi hadde jo ikke klart dette uten velvillighet fra lokale aktører, og alle som har stilt opp for å få til dette. Nå håper vi det kommer gode resultater ut av det. Vi har i alle fall allerede fått gode bilder av Tinn ut til Norge. Det vil også gi en langtidseffekt, sier Kleven.
Det er produksjonsselskapet Mastiff AS som har produsert serien på bestilling fra TV2.
Hege Næss i visitRjukan er også spent på reaksjonene i Sverige.
- Nå har vi riktignok korona-situasjonen fortsatt, men det var den som ga oss muligheten i utgangspunktet. Men vi håper at det bli en god effekt av det i Sverige også, sier Næss.
I de to første episodene fikk vi se luftfotos av Rjukan og Gaustatoppen, veien over Gaustaråen, Gaustablikk, Tinnsjøen med Storegut tronende på blikkstille vann og utsikten fra Sandviken Camping. Nå får svenske se det samme hjemme i stua hos søta bror. De i Norge som har svensk TV4 kan naturligvis også følge serien. TV-serien ligger forøvrig fortsatt ute på TV2s strømmetjeneste for de som ikke har sett den, eller vil se den igjen.