Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer nettradio på ny nettside

Radio Rjukan lanserer sin nye nettside med den nye nettradioen lett tilgjengelig som en del av digitaliseringen de gjennomfører.

Tinns lokalradio er endelig klar med en endelig nettradioløsning for lytterne som vil bruke PC for å lytte på radioen. Lanseringen skjer samtidig med lansering av ny nettside, og er en del av den tekniske oppgraderingen som skjer i Radio Rjukan.
- Vi har hatt nettradio før også, men løsningen har ikke vært god nok til at vi turte å lansere den, så den ble tatt ned etter kort tid, men nå har vi nettradio som kan tåle alle lyttere som ønsker å lytte, uansett hvor i verden de befinner seg, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.
- Det har også vært et stort ønske fra mange lyttere, spesielt utenfor Tinn, for hittil har det jo kun vært tinndøler som har kunnet lytte til Radio Rjukan, men nå kan man lytte når man vil. Jeg tror mange er glad for dette. Noen lytter jo til nettradio både i bilen og på jobb nå, og det er jo enda et sted å lytte på radio i tillegg til radioapparatene og telefonen som har vært der lenge, mener Tveito.

Lett tilgjengelig
Den nye nettradioen ligger nå tilgjengelig på ulike plattformer som Raddio.com og snart også på Radioplayer i tillegg til Radio Rjukans egen nettspiller. Det skal ikke være vanskelig å finne fram, for nettradioen ligger øverst til høyre på lokalradioens nye nettside, som lanseres samtidig.
- De som går på radiorjukan.no nå vil se vår nye nettside, som både har nettradio tilgjengelig på hver eneste side man går inn på, og i tillegg vil du til enhver tid se visuelt hva vi spiller av musikk, med logg tilbake helt til midnatt, altså opptil 24 timer og man kan da gå inn med linker til spotify, tidal og youtube, sier Tveito.
I tillegg er det linket til det nyeste av nyheter hos samarbidspartner RA.
- Den linkingen har vi hatt siden vi startet samarbeidet med RA for nå to år siden. Det er en glede at RA går bra på nett, og Radio Rjukan vil fortsatt tilby nyheter på nett, men ikke på langt nær så mye som før samarbeidet startet.
- Vi satser på lufta først og fremst, men vi har jo hatt nettnyheter i 25 år, og de er nå tilgjengelig i søk på nettsida, så historikken er ivaretatt, sier Tveito.

- Viktig
- Hvor viktig er det for Radio Rjukan å ha nettradio?
- Det har ikke vært så viktig, men det er blitt stadig viktigere. For å si det med en gammel vits, så er internett kommet for å bli, i motsetning til DAB og kanskje også FM. FM vil fortsatt være vår viktigste distribusjonsmåte i mange år framover. Forhåpentligvis også etter 2027 som er tidspunktet lokalradio-Norge har fått utsettelse til. Men vi må også forberede mer enn prøvesendinger på DAB, og nettradio er en del av den løsningen. Det er nemlig nettradio som distribuerer til DAB, og vi satser på at alle tre distribusjonsmåter vil ha sine lyttere. Det neste blir da en stabil DAB-løsning, som vi håper er oppe før vinteren. Samtidig øker vi vår distribusjon på FM, med et par nye sendere, forteller Tveito.
Oppgraderingen lokalradioen gjør nå er den største satsinga radioen har gjort hittil.
- Vi satset tungt også i 1996 da vi gikk på dataløsninger som var dyre da, men det vi har gjort i sommer har faktisk vært en dobbelt så dyr satsing som det vi har gjort i år, så vi satser på det lønner seg, sier Tveito.
Radio Rjukan startet opp 1. september 1987 og har altså gitt RA vennskapelig konkurranse i det lokale media-landskapet i 33 år.

Radio Rjukans nye nettside med nettradio