Gå til sidens hovedinnhold

Linnea synger låt basert på Gunvor Hofmo-dikt

Artikkelen er over 1 år gammel

Linnea Dale har funnet den perfekte låt for henne i Valkyrien Allstars katalog når hun lørdag kveld fremfører "Ingen hverdag".

HVER GANG VI MØTES PÅ TV2

Det er nest siste lørdag i den niende sesongen av TV2s «Hver gang vi møtes», og i denne er det Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars sin tur til å bli hyllet. Tuva Livsdatter Syvertsen er jo best kjent som frontfigur, vokalist og felespiller i folkemusikk-gruppen Valkyrien Allstars. Høsten 2006 mottok gruppen Grappas debutantpris og ble i 2007 nominert til Spellemann i åpen klasse for albumet Valkyrien Allstars. Albumet solgte til platinaplate i 2008.

Gunvor Hofmo-tekst
Linnea Dale er ut som nummer tre på lørdag, og har funnet fram "Ingen hverdag" når hun skal gi sin hyllest lørdag. Hun har kalt den "Det finnes ingen hverdag mer" og vi kan lett høre at det er en perfekt låt for Linnea å lage en versjon av. Teksten til denne låta er et av de mest kjente diktene av den kjente norske lyrikeren Gunvor Hofmo (1921-1995). Hun regnes blant Norges mest betydningsfulle modernistiske lyrikere, som var venninne med jødiske flyktningen Ruth Maier som i 1942 ble deportert og drept i Auschwitz. Dette var kanskje den enkeltepisoden som i særlig grad skulle påvirke Hofmo i hennes dikt om krigens lidelser. Det kan bli en flott opplevelse med Linnea på lørdag.

Odd ringte Tuva
Når Tuva Syvertsen ser tilbake på hvordan hun endte opp i årets sesong, ler hun.
- Jeg tror nok de har vært litt lure, sleipe og smarte siden det var Odd Nordstoga selv som ringte meg og fortalte at både han og Frida Ånnevik skulle være med. Da var det ikke lett å si nei. Dette er to musikere jeg omgås med, vi pleier å bookes til samme steder og som jeg ser opp til. De har et låtmateriale som jeg gledet meg til å velge fra. Aller mest har jeg satt pris på å spille selv, og jeg er glad for hvordan tolkingene er blir mottatt. Jeg gjorde det uansett på min måte så får vi håpe alle artistene er gode til å ljuge om de ikke likte det, sier Tuva. På lørdag er hun vert på Kjærnes Gård, og vi er spent på tolkningene hun får presentert fra klokka 19.30.

Dette blir sunget under Tuva Syvertsens dag:
Aslag - «Dårlig morgostemning»
Morgan - «Jeg vil ha deg»
Linnea - «Det er ingen hverdag mer»
Odd - «Å gjev du batt meg»
Frida - «Kom hjem»
Chris - «Drømte du om mer»