To innsamlingsperioder for Lions loppemarked

KLAR OM EN MÅNED: Ballonghallens eier og driver John Ausland forteller at Lions er klar tilå motta lopper til loppemarkedet i auagust fra 1. juni., og håper at folk er flinke til å hente båter, bobiler og annet lagret i god tid før den datoen.

KLAR OM EN MÅNED: Ballonghallens eier og driver John Ausland forteller at Lions er klar tilå motta lopper til loppemarkedet i auagust fra 1. juni., og håper at folk er flinke til å hente båter, bobiler og annet lagret i god tid før den datoen.

Av

Rjukan Lionsklubb vil holde loppemarked på sjette året den 10. og 11. august. Men loppeinnsamling kan først starte 1. juni.

DEL

LOPPEMARKED I AUGUSTVåren er i full anmarsj, men Ballonghallen er fortsatt full av bobiler og båter, og John Ausland har sitt fulle hyre med å stable rundt på det mens det hentes litt etter litt.
- Det er årsaken til at man ikke har lass tilå samle inn til loppemarkedet før 1. juni. Det er fullt her, og jeg kan ikke fylle opp med loppemarkedsvarer før det meste er ute av Balloghallen, sier John Ausland, der han stå godt plantet mellom et par store bobiler.

To innsamlingsperioder
Ausland hadde idéen for snart syv år siden at Ballonghallen kunne brukes til loppemarked når den stod tom på sommeren, og Lions beit på. Siden har det blitt en av klubbens viktigste inntekter til gode lokale formål. Hallen er til leie for vinterlagring fra september til mai. Men når mai går mot hell, er det meste henta av eierne for en ny sommerseong.
- I år blir det to innsamingsrunder. Folk kan komme med lopper fra 1.-4. juni og fra 1.-8. august, det bør værelett å huske, sier Ausland, og forteller at det blir annonert i avisa med tider.
- Det blir muligheter for å avtale også imellom, men vi håper mest mulig kommer i de to periodene, sier Ausland, som forteller det også blir muligheter for henting for de som ikke selv klarer å levere.
- Men vi håper mest mulig kommer i de to periodene, sier Ausland.

Ikke store møbler
- Årets loppemarked blir helga 10.-11. august, og som vanlig blir hovedinnsamlinga uka i forkant. Men vi veit det er noen som gjerne vil rydde ut litt tidligere, så derfor også i perioden 1.-4. juni, som går både over en helg og et par hverdager, sier Ausland, som understreker at det i år er noen nye regler.
- Vi tar ikke lenger imot veggseksjoner, og de aller største møblene. Og det er heller ikke noe vits dersom møblene er veldig slitte. Vi har henta mye som vi omtrent ikke får pris for, og må innse at folk ikke lenger vil ha veggseksjoner, og det er et så stort bruktmarked at slitte lenestoler er uinteressant. Vi tar ikke imot søppel, sier Ausland.
- Desto større møblene er, desto mindre interessant både for oss og kundene. Det er trenden, sier Ausland, som også minner om at de ikke tar imot oppslagsverk, leksika og Det Beste-bøker. Hvitevarer tar vi bare dersom det er så godt som nytt. Men er du i tvil, kan du spørre, sier Ausland, før han får en på døra som har avtalt å hente en bobil.

Artikkeltags