- En god festivalstart!

PUSTET LETTET UT: - Det var en god festivalstart, synes jeg, sier biblioteksjef Tine Kaae Andersen, men innrømmer at nervene stod på høykant siden ting trakk ut før åpningen. Her under åpningen av festivalen.

PUSTET LETTET UT: - Det var en god festivalstart, synes jeg, sier biblioteksjef Tine Kaae Andersen, men innrømmer at nervene stod på høykant siden ting trakk ut før åpningen. Her under åpningen av festivalen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Bibliteksjef Tine Kaae Andersen var svært fornøyd med åpningsdagen av Rjukan Litteraturfestival. - Det ble som vi hadde håpet, og nå puster vi lettet ut igjen. Nå håper jeg folk møter opp på lørdagen arrangementer, sier Andersen.

DEL

INVITERER TIL DAG 2 AV RJUKAN LITTERATURFESTIVALBiblioteksjef Tine Kaae Andersen ble overrakt blomst, klem og takk fra ordføreren da hun åpnet den andre utgaven av Rjukan Litteraturfestival. Nå gleder hun seg bare til fortsettelsen.
- Det var en god festivalstart, synes jeg, sier Andersen, men innrømmer at nervene stod på høykant siden ting trakk ut før åpningen.

Glatt
Det var nemlig påtatt med nerver blant bibliotekets ansatte, som sammen med kultur helt inntil 8 minutter før åpningen skulle skje var engstelige for om dialektprisvinneren ville klare å møte i tida. Hun var lurt med på festival, helt fra Oslo av sin søster, men både hun, Jan Kristoffer Dale og Finn Bjelke var meldt seine på speilglatt føre. Det var nemlig både underkjølt regn og tekniske utfordringer mer som kunne velte begivenhetene. Og minuttene tikket mot åpning. Men det gikk bra!

- Alltid spennende
- Ja nå puster vi lettet ut. Det gikk som vi håpet, sier Andersen, som setter stor pris på at lesesalen ble fylt opp igjen som sist.
- Det er alltid spennende, men jeg synes vi har gjennomført godt, og truffet så langt, sier Andersen, før hun skal over til Rallarhuset med forfatterne for å delta i bokbad og pop quiz med Finn Bjelke.
- Nå skal vi kose oss resten av kvelden, og så håper jeg folk møter godt opp på alle arrangementer imorgen lørdag, sa Andersen.

Gratisarrangementer på lørdag
Lørdag starter festivalen i Rjukan Biblioteks lesesal med Ragnar Dybdal og særtrekkene i tinndialekta klokka 13, og deretter følger Nordenss må språk med Jenny Fossum Grønn, og musikalsk lek med morsmål ved Igor Dunderovic.
På Rjukan Admini er Helene Uri klar klokka 16.30, etterfulgt av Rjukans egen Aasne Linnestå. Alt er gratisarrangementer.
Det er solgt godt over 100 billetter, men det er fortsatt billetter igjen til at Øystein Haugan skal i samtale med multikunstnere Kjetil Bjørnstad i Rjukanhusets storesal. Ikke bare blir det samtale, men også bruk av husets stolte Bösendorfer-flygel.

Haugan og Bjørnstad
- Jeg gleder meg veldig. Noe sånt har jeg ikke gjort før. Så det blir nytt. Jeg fant ut at jeg og Bjørnstad er født samme måned samme år, og vi husker nok mye av det samme, sier Haugan, som har lest seg opp på Bjørnstad den siste tida.
Han vil ikke være med på at de begge er multikunstnere på mange området.
- Bjørnstad er nok i en helt annen liga, men det blir interessant å møte ham, og det håper jeg publikum vil synes også, sier Haugan.


Artikkeltags