Om festivalsommeren startet med et vellykket Tinnsjøtreff på Mæl sist helg, så startet en i byen på fredag. Da startet den andre utgaven av OnklSAMs Byfestival med Rune Rudberg Band og Jahn Teigen-tributebandet En Dags Pause, behørig oppkalt etter en av Teigens mange hits.

Folk troppet opp i betydelig større antall enn på fredag ifjor, og de som har drevet festival på Rjukan veit at mange velger én dag å gå ut på, selv når det er festival, så regn med at det blir folksomt lørdag.

Innehaver av OnklSAM Per Oddvar Thomter var bra fornøyd med oppslutningen.
– Det er ikke verst, selv om jeg alltid ønsker meg flere, og folk koser seg, så dette blir bra, mente Thomter som var fornøyd med det artistene leverte.

Ut mot havet

Rune Rudberg leverte solid, dreven som han er. Settet ble selvfølgelig avsluttet med giganthiten "Ut mot havet".

Det var også Vidar Stang som var en av publikummerne.
–Rune Rudberg var overraskende bra. Det er første gang jeg ser han, men han er dreven, sier Stang, som altså selvfølgelig var tilstede i teltet. Han hadde jo anbefalt En Dags pause etter å ha sett dem i Oslo.

- Klart det. Men nå var jeg litt fan av Jahn Teigen også da, men jeg synes det er utrolig viktig å støtte opp om ting som skjer, og dette er moro. Vi må bygge opp om de som får ting til å skje. Det gir et levende lokalsamfunn, og det er utrolig viktig, sier Stang idet sekstetten En Dags Pause går på scenen rett fra gårsdagens opptreden på Nesodden, og begynner å servere hits etter hits fra svunne Norsktopp-dager.

Fortsetter lørdag

De første er ute på dansegulvet på andre låta. Dette bandet er dreven, og spiller for flere fulle hus hver uke, og lovr allrede etter første låta; "Vi spiller BARE John Teigen-musikk!"

- Det her kommer til å ta av allerede kveld, sier lydmann Knut Nyheim, og han har vært ute en forsommerdag før.

Festivalen fortsetter imorra, og begynner da på dagtid når David Lande holder den nye uterestauranten igang. Og så på kvelden kommer Creedence Forever med sine Creedence Clearwater Revival-låter, så er det Humbucker og hovedbandet vårt Crashville, som har ny låt ute nå og som også selger ut fulle hus over alt de spiller.

Sommerværet er på plass, og det er festivalsommeren også. Billetter får du i døra.