Gå til sidens hovedinnhold

Lokal digital påske-roadtrip får stor oppmerksomhet

Artikkelen er over 1 år gammel

Randi Mossing har hevet seg på trenden. Som utøvende ordkunster prøver hun seg med å tjene litt med en opplesning av en påskehistorie i fem deler på nett i påsken, som deles som event på facebook, og mange har meldt sin interesse.

I KORONA-KARANTENE

Det har vært dull tørke på arrangementsfronten etter at koronakrisa inntraff med nedstengning av alle sosiale arrangementer, og dermed forsvant også levebrødet for mange artister og kunstere. Det har ført til oppfinnsomme innslag over internett og sosiale medier. i Tinn er etter det RA har fanget opp Randi Mossing først ut med å prøve å tjene en slant på dette.
- Jeg og mitt lille enkeltmannsforetak lever av å bruke stemmen min i mange sammenhenger, så jeg tenkte; hvor for ikke prøve å gi en god lytteopplevelse på nett på påsken, sier Mossing.

- Mange grunner
- Det er flere grunner, men det er mange som nå er mye sammen med familiene sine, og det er på en måte vondt og ikke alltid bare godt. Den teksten jeg har publisert handler litt om det, og samtidig om ensomhet, som også er et aktuelt tema nå. Andre er venneløse, eller mangler noen å være ammen med. Jeg ville gi et lysglimt inn i at ting ikke alltid er slik det kan se ut til på overflaten. Jeg hadde lyst til å gi et innspill på dette med relasjoner. En far og en sønns forhold er sentral i føljetongen på fem episoder, som jeg legger ut en ny del av hver dag i påsken. Det er deler av dette som jeg leste på Admini for cirka to år siden. Det var veldig populært, og i fortellingen min prøver jeg å beskrive en påske-roadtrip som går fra Tinn og veien ned til den ender i en katedral i Wien. To skikkelser med stor aldersforskjell, eksplosivt på mange måter. Hva leiter de etter og hva finner de? Mer vil jeg ikke si, ler Mossing.

- Karantert god opplevelse?
Nå som mange er hjemme vil jeg tilby lytting med stemmen min, og hver episode er på 17-18 minutter, der det legges ut en ny hver kveld. man kan lytte når som helst etter det, men det fjernes igjen etter påsken. Jeg prøver å gi noen fine innspill om håp, og ja, kanskje jeg skal love en karantert en god opplevelse, ler Randi med henvisning til at også hun sitter hjemme i koronakarantene.
Påskefortellingen legges ut på min bedriftsfacebookside. I mitt enkeltforetak er situasjonene slik at også jeg nå biter på knokene, men det er så mange som har tøft om dagen, og jeg klarer meg. Jeg har sagt at folk kan vippse et lite beløp etter første og andre episode dersom de liker det de hører. Men jeg tenker jo på scenefolk, rekvisitører, lyd- og lys-folk, roadies og filmfolk som nå har mistet all de holdt på med i overskuelig framtid.

Leid video og lyd

Slik er jeg også med å holde ting varmt. Jeg har leid inn proffe folk for å få det ut, men bruker sosiale medier som en plattform, nå som mange er på ett. rett og slett bruke det aktivt. Jeg er ikke avhengig av dette, men benytter det. Slagordet i bedriften min er "Eventyret er for alle". Såp jeg vil jo si at dette er en mulighet. Mulighetene ligger foran beina oss hele tida. Det er litt for ungdommen å ta med seg, mener Mossing.
Du har fått mange påmeldte i arrangementet?
- Ja, så flott. Så nå sier jeg bare; Gled deg til føljetongen «Andre benkerad, høyre side» av Randi Mossing. Første episode av fem slippes Skjærtorsdag, og så er det ny episode hver dag i påsken. Studenter, permitterte og uføre får det gratis, sier Mossing, og gir en liten smakebit:
Jonas lener seg frem og sier til faren: «Brydde du deg i det hele tatt om meg og mamma eller? Du snakker aldri om henne lenger!»
«Jo, på høyre side i den gamle katedralen i Wien, Jonas, på andre benkerad, på høyre side, det er der ennå. Hvorfor tror du meg ikke?»