Det sier en sliten matfar Ansgar J Ladstein som har lagt ut bilde og en etterlysning på facebooksiden "Hva skjer på Gausta? "

"Hunden vår Ludde forsvant i natt fra Gaustablikk rett ved Sportellet. En Welsh Corgi Pembroke. Ikke kjent i området. Hadde på seg blått halsbånd. Ring 90999854/94372700" heter det i meldingen.

- Klokka er 12:15 første nyttårsdag - er Ludde kommet til rette?

- Nei dessverre. Vi er flere som leter etter han nå. Han forsvant rett etter rakettoppskytning rundt 00:30. Like før lå den noe redd under senga. Den gikk ut av hytta som ikke ligger langt fra Gaustatoppen Sportell. 30 sekunder etterpå gikk jeg for å hente den inn igjen, men da var han borte. Vi satte igang med leting etter kort tid. Tilsammen åtte personer lette i tre timer, men vi fant han ikke, sier han.

Da RA tok kontakt leita de fortsatt etter den 3 1/2 år gamle familiehunden. I denne delen av fjellet er det cirka 8-10 minusgrader nå.

- Vi er litt rådville nå. Ludde har pels så den tåler litt kulde, men han har korte ben. Hvis den har gått langs vei, så kan Ludde bevege seg et stykke. I løssnøen kommer en slik hund litt til kort, sier Ladstein som oppfordrer folk om å melde i fra hvis de ser eller hører noe fra en løs hund i terrenget.