Gå til sidens hovedinnhold

Lukta av karbonadesmørbrød under dekk

Verdensarvsenter Rjukan - Notodden industriarv avrunder sitt program i år med et spennende foredrag på Telemarksgalleriet tirsdag 8. desember. Guide på minnereisen er journalisten og banepatrioten Trond Lepperød.

Gjør deg klar for en reise med Rjukanbanen - rett bakover i tid. Stedet er Telemarksgalleriet og losen er Trond Lepperød som denne kvelden dykker ned i innsamlede minner. Han vil vise mange bilder fra transportåra som nå er Verdensarv.

I et av Rjukanbanens travleste driftsår på 1950-tallet ble det talt 4000 togturer og 1800 fergeturer mellom Mæl og Tinnoset. Transportåra fraktet 586.000 tonn med gods og 94.000 passasjerer det året. Gjennom 82 års driftshistorie er det reiser som har satt spor i mange sinn. For Lepperød er derfor Rjukanbanen langt mer enn skruer, bolter og rutetider.

Han kjenner stoffet godt etter å ha dekket banens siste driftsår som journalist i RA og deretter som forfatter av flere lokalhistoriske bøker. Sammen med Gary Payton og Anne Spånem ga han i 2018 ut boka «Reisen med Rjukanbanen gjennom krig og fred».

Arrangementet starter klokka 19.00

Museet opplyser at de følger de til enhver tid gjeldende smitteverntiltakene.