Mange bruker koronatida til å rydde i kommoden

INNSAMLING: I Tinn er det nå hele 25 containere fordelt på 10 punkter fra Rjukan Næringspark i vest, Atrå , Austbygde og Hovin i øst. Mange rydder i disse dager og kontainere fylles opp. Fretex har redusert aktiviteten, men forsøker å hente i Tinn.

INNSAMLING: I Tinn er det nå hele 25 containere fordelt på 10 punkter fra Rjukan Næringspark i vest, Atrå , Austbygde og Hovin i øst. Mange rydder i disse dager og kontainere fylles opp. Fretex har redusert aktiviteten, men forsøker å hente i Tinn.

Mange i Tinn benytter koronadagene til å rydde i sko- og klesskap. Fretex opplyser at de forsøker å tømme boksene i Tinn når det er behov, men at det fort kan bli fullt. Vanligvis samles det inn 30 tonn årlig i Tinn.

DEL

For å hindre smittespredning har Fretex valgt å stenge sine butikker og gavemottak, men Fretexboksene bli fortsatt tømt og nettbutikken er åpen.

Aktivitetene i Fretex er på et minimumsnivå som en konsekvens av koronakrisen. Det forteller Egil Magne Harjo, driftsleder i Drammen.

- Vi tømte boksene i Tinn i uke 12, altså i forrige uke. Vi legger opp til henting i uke 16 og vil prioritere Tinn. Disse områdene er veldig bra for Fretex og vi er svært takknemlig for at folk ønsker å gi til Fretex, understreker han.

Foreløpig er det god kapasitet i flere bokser i Tinn. Det er en lastebil fra avdelingen i Skien som henter i Tinn.

- Vi er også rammet av permitteringer og en rute kan da oppleve å stå litt lenger. Hvis det er plass så må folk bare legge klær og sko i boksene. Skulle det være fullt så er vi takknemlig om folk ikke hensetter dette utenfor boksene, men tar det med hjem igjen. Ved fulle tøybokser står det et SMS nummer på tøyboksene som kan benyttes til varsling når disse er fulle, forteller han.

Ansatte innenfor transport og håndtering av varer følger nye rutiner for smittevern.

- Flater som flere berører blir rengjort oftere, dette gjelder blant annet håndtakene på Fretexboksene. Samtidig oppfordrer vi givere til selv å følge Folkehelseinstituttets råd om håndhygiene og avstand til andre, sier Harjo.

Nå er det hele 25 containere fordelt på 10 punkter fra Rjukan Næringspark i vest, Atrå , Austbygde og Hovin i øst.

I 2018 ble det samlet inn 30 tonn brukt tøy, sko og vesker i Tinn. Altså 5-6 kilo per innbygger. Folk i Tinn har tradisjon for å gi fra seg fillene. For eksempel samlet Spaniahjelpen på Rjukan inn så mye tøy i 1938 at de fyllet opp to jernbanevogner, som igjen ble sendt til ofre for den spanske borgerkrigen.

Artikkeltags