Gå til sidens hovedinnhold

- Mange er litt treige, men det nytter ikke!

Det ruller på med nye kinofilmer som har ligget og ventet på at koronapandemien skulle ta slutt, og James Bond er inne i sine siste visninger på kino.

James Bond var akkurat hva kinoåret 2021 trengte etter halvannet år med koronabegrensninger. Før helga begynte var det 515.000 som hadde sett James Bond på kino i Norge, og filmen topper kinostatistikken klart foran Fast & Furious 9 og Dune.

- Nærmere 600 har sett Bond på kino på Rjukan, men nå nærmer det seg nok slutten. De som vil se Jams Bond - No Time to die må komme seg på kino nå. Det blir kanskje én forestilling til, men så er det nok slutt. Det er litt avgjørende hva bsøkstallene er, men det er såpass mye fimsom kommer nå, og som jeg skal ha plass til, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Foreløpig er filmen programmert søndag, og så er det uklart når siste forestilling blir. Derfor mener kinosjefen at de som vil se den siste Bond-filmen med Daniel Craig må komme seg på kino nå. Det vil nemlig ta lang tid før den kommer på TV-tjenester.

- Mitt råd er å komme seg på kino nå, selvfølgelig. Det er mange som er litt treige, men det nytter ikke. Noen sier: "Å, de fikk jeg ikke med meg" og "Går den nå?". Det er et veldig begrenset tidsvindu en film går, så jeg oppfordrer til å følge godt med, og benytte de første sjansene som kommer til å se en film du har lyst til å se. Kommer det få eller ingen på første forestilling av en film blir den kanskje ikke satt opp mer enn én gang, eller en gang til, understreker Jenbergsen.

Filmen har ifølge Boxoffice Mojo spilt inn godt over 4 milliarder kroner på kino når helga er over, og det er uten at store markeder som Kina er i gang med å vise filmen.