Øver inn spelet i sola

LATTER:  - De er veldige tålmodige, konstaterer koreograf  André Danielsen.  Store og små aktører  i full sving på plenen i Adminiparken.

LATTER: - De er veldige tålmodige, konstaterer koreograf André Danielsen. Store og små aktører i full sving på plenen i Adminiparken.

Artikkelen er over 1 år gammel

- Sånn ja, der begynner den å sitte, vi tar en gjennomgang til..

DEL

Koreograf André Danielsen instruerer dansere og andre aktører i en stor scene i Marispelet. Tidligere i uka tok de i bruk Adminiplenen for å øve inn en stor scene. Regissør Ida Høy følger øvelsen med et skarpt blikk, penn og papir.

- Oppe på Krokan er teknikere i gang med å montere ulikt utstyr, så vi kunne ikke være der. Vi fikk låne LO-huset, men så var det så fint vær at vi tok denne fine parken i bruk. Akkurat nå øves det på en av de store scenene i spelet, selve bryluppscenen, der er det mye som skjer på engang, forteller regissøren.

Kapellmester Vidar Ytre-Arne holder rytmen med en liten tromme, mens Ingebjørg Lognvik Reinholdt synger. Ute på den tørre plenen holder store og små på med ulike gjøremål , rusle rundt, svinge med rivene, hopp og sprett.

- Kutt..litt mer drømmende i blikket … se opp på skyene .. vi tar det engang til..

Koreografen gir seg ikke før alt sitter.

Kapellmesteren har lang erfaring med Marispelet, men for Ingebjørg Lognvik Reinholdt er det første gangen.

- Veldig moro å få være med på en så stor oppsetning, sier hun i en kort pause mellom slagene.

Hun har studert folkemusikk og folkesang både ved Høgskolen i Sør-Øst Norge og Norges Musikkhøgskole.

Sagn, drama og store telemarkske følelser er hun ikke uvant med. For tida holder hun på med et masterprosjekt i folkesang ved Norges Musikkhøgskole på gamle arkivopptak av kvedere fra Telemark og Setesdal, med avsluttende masterkonsert våren 2019.

Det er mange som gir jernet nå tett på premieren. De frivillige i spelets venneforening sørger for vafler, kald og varm mat til staben, alle skuespillerne - frivillige og de profesjonelle. Mange musikere er også med for å gi spelet den rette klangen. I år stiller disse karene opp: felespilleren Lars Ingar Meyer Fjeld, rjukangutten Helge Ellingsen, Truls Hannemyr og Mattias C. Storås.

Styreleder Gro Synnøve Brekka og de andre i staben har kontroll på det meste kort tid før premieren. Hun oppfordrer folk om å sikre seg billetter.

- Salgsmessig ligger vi litt bedre an enn i fjor, men vi oppfordrer alle om å kjøpe i god tid, sier hun.

Marispelet, spelet om den forbudte kjærligheten ved stupet av Rjukanfossen spilles 25 til 28 juli 2018 – fire forestillinger. Telemarks Romeo og Julie-historie på kanten av stupet mot Vemork og Rjukanfossen. Også i år slippes fossen etter hver forestilling - med bulder og brak.

– Dette er sommerens vakreste kjærlighetshistorie. Ingen tvil, understreker regissør Ida Høy.


Artikkeltags