- Over all forventning

Kjærlæik: Sagnet handler om den forbudte kjærligheten mellom rikmanns-datter Mari Fosso og fattigutten Øystein.

Kjærlæik: Sagnet handler om den forbudte kjærligheten mellom rikmanns-datter Mari Fosso og fattigutten Øystein. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Publikum fra fjern og nær var imponerte over Marispelets premiere onsdag, til tross for tekniske problemer gjennomførte skuespillerne spel i særklasse.

DEL

Premiere på MarispeletNoen ser spelet for første gang, andre har sett det så lenge de kan huske. Inntrykket er uansett det samme: "Utrolig bra!"

Fylkespolitiker Maja Foss Five (Ap) er en av dem som så spelet for første gang.

- Jeg syntes det egentlig er litt flaut at jeg ikke har sett det tidligere, men nå er jeg her og jeg har bare hørt positive ting om spelet, forteller hun.

Politikeren hadde høye forventninger og så fram til fossen. Etter forestillingen var hun mildt sagt imponert.

- Dette overgikk all forventning, sier Maja.

Ordfører Bjørn Sverre Birkeland sier seg enig. Han syntes det er fint at Tinn får vist frem kultur og natur på denne måten.

En av de frivillige ved Spelet, Grete Granli Sandquist, syntes også spelet er fantastisk.

- Det er ingenting som Marispelet i hele Telemark, det er desidert den største begivenheten, forteller hun.

Fullstappet

På onsdagens premiere var det totalt 650 publikummere til stede for å få med seg begivenheten. Tribunen var fullpakket og folk sto som i en saueflokk og ventet på å komme inn. Salget har gått utrolig bra, og billettene går unna.

Gjennom hele forestillingen var publikum nesten en del av forestillingen. De klappet med i alle dansescenene hvor det passet seg og latteren satt løst. De RA snakket med etterpå var storfornøyde over forestillingen.

En del publikummere reagerte likevel på en ting, tårnet på spelplassen var betydelig lavere enn i tidligere år. Likevel så det ikke ut til å påvirke spenningsnivået i spelet.

Lydproblemer

Marispelet var fantastisk gjennomført og styreleder Gro Synnøve Brekka syntes dette var den beste versjonen av denne oppstillingen av spelet. Likevel var det en ting som må forbedres. Lyden datt inn og ut for unge Mari og Øystein gjennom spelet. Men det så ut til at publikum forsto at spel ute, det er risikosport, så noe må man regne med av tekniske problemer.


Artikkeltags