Gå til sidens hovedinnhold

Marita kastet til to NM-sølv

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det var moro, jeg er kjempefornøyd, sier Marita Fjellstad Mårdalen. I helga halte hun i land to sølv i sitt aller første NM i fluefiske.

Rjukan-kvinnen konkurrerte i disiplinen spey i mesterskapet ved Burudvann i Bærum, og der ga fire måneders daglig hardtrening med fiskestanga på Mæl full uttelling.

Taktikk

I mesterskapet fikk deltakerne seks minutter på seg, og på den tida skulle de kaste både høyre- og venstrehåndskast henholdsvis fra brygge og som vadende i vann.

Fjellstad Mårdalen hadde taktikken klar på forhånd.

- Jeg tenker at det er lurt å ta seg tid og virkelig fokusere på å kaste de lange kasta, istedenfor å kaste så raskt som mulig, sa hun til RA i sommer. Og det holdt ved Burudvann i helga. Der satt teknikken som den skulle, og lengden rakk til to edle medaljer.

Kan kaste lenger

– Jeg kastet med femten fot og seksten fotsstang, og det ble to sølv. Jeg vet fra trening at jeg kan kaste en del lenger enn dette. Men det var vanskelige vindforhold i helga, og det gjaldt jo for alle deltakerne, sier Marita Fjellstad Mårdalen.

I norgesmesterskapet konkurreres det i junior, herre og kvinneklassen, og selv om det ikke er mange kvinnelige deltakere, så er konkurransen hard.

– Det var totalt fjorten deltakere i min klasse. Det er ikke så mange, men de norske utøverne holder et veldig høyt nivå. Anita Strand, som tok gull, ble nordisk mester for fjorten dager siden, forteller den ivrige fluefiskeren. Hun har tatt med seg medaljene hjem, og får litt kred i tillegg.

– Ja, dette resultatet betyr at jeg kommer inn på rankinglistene og har sjanse til å komme til NM. Men det blir ikke flere konkurranser før til våren. Så spørs det hvor mye jeg får trent til vinteren. Dette har i hvert fall gitt meg blod på tann, sier NM-debutanten Marita Fjellstad Mårdalen.

Bjørg W. Johansen

bwj@rablad.no

91548013