Gå til sidens hovedinnhold

Måtte fikse nedkjørt kjøreledning

Det er nok ikke bevisst, men nedrivingen av kjøreledningen på Rjukanbanen uten at det blir meldt ifra sees ikke blidt på. - Det er viktig at det sies fra med en gang, sier Sveinung Kløften.

Rjukanbanen måtte stenge veien over til Gyvingjordet på Svadde ved Bjørkhaug i ettermiddag for å få fikset kjøreledningen til banen etter at den er blitt revet ned. Det er sannsynligvis noen som har kjørt ned ledningen med et høyt kjøretøy eller noe høyt på planet, noe de må ha merket det, men uten å ha meldt fra.
- Vi fikk beskjed om at det var slakk på kjøreledningen, og litt seinere var den kjørt ned uten at noen sa ifra, så nå må vi fikse den, sier baneansvarlig på Rjukanbanen Sveinung Kløften.
- Vi fikk tips om uhellet, og det er viktig at vi får beskjed om slikt så fort som mulig. heldigvis er det mange so er flinke til å si ifra. Ledningen er ikke strømførende nå men skal betraktes som strømførende, så man plikter å si fra. Det er induksjonspenningen som er farlig for vår del, og det er som følge av ledninger som går over her, fra Mår og Hydro, sier Kløften.

Plikter å si ifra
Da var Jernbaneteknikk AS på plass sammen med Rjukanbanen for å få ordnet opp i problemet.
- Da vi snakket med Jernbaneteknikk stilte de opp. De snudde på hælen og heiv seg rundt og kom med en gang for å få orden på det. Det var planlagt at de skulle opp hit for å montere underplater på sviller for oss, så da er de i gang med begge deler. Så vi håper å få dette i orden så fort som mulig så vi får åpnet veien igjen, sier Kløften.
- Så dere har ikke fått tips om hvem som står bak?
- Nei, vi vet ikke hvem som har kjørt ned kjøreledningen, men det er veldig viktig å gi beskjed når det skjer slikt. Det er til fare med slike ledninger som henger og slenger. Vi skjønner at uhell kan skje, men man plikter faktisk å si ifra umiddelbart, sier Kløften.
Veien åpner igjen når kjøreledningen er fikset.