Måtte rykke ut til et titalls hjemmefester: – Folk må skjerpe seg

TELEMARK: Politiet Sør-Øst har fått inn ekstremt mange meldinger om forstyrrelse av natteroen natt til søndag.

DEL

(Telemarksavisa) Operasjonsleder Tore Grindheim i Sør-Øst politidistrikt forteller om en travel natt for patruljene.

– Vi har hatt en travel natt i hele distriktet i forhold til støy. Det gjelder forstyrrelse av natteroen hvor folk har hatt hjemmefester, sier Grindheim til TA.

– Må skjerpe seg

Over ti utrykninger til hjemmefester har det blitt i Telemark, i tillegg til flere meldinger der politiet ikke har hatt kapasitet til å rykke ut.

– Folk må skjerpe seg. Man må ta mer hensyn til andre i forhold til når man har festlig lag. En ting er å være sammen, men man trenger ikke ha så høy musikk og være høylytte, mener operasjonslederen.

I de fleste fall har festdeltakerne roet seg ned etter besøk av politiet. Ved tre av festene ble det imidlertid gitt ut muntlig pålegg. Også natt til lørdag var det mange meldinger om støy og hjemmefester.

– Det er litt forventet når det er så fint vær, kombinert med tidlig stengetider i byen. Men man kan heller starte litt tidligere og avslutte tidligere, oppfordrer Grindheim.

Ikke store folkemengder

Ved de fleste utrykningene har det i det minste ikke vært snakk om store ansamlinger av folk.

– Det har vært få steder der det har vært for mange personer. Man må huske på å ta nødvendige hensyn med tanke på korona, avslutter Grindheim.

Flest fester har det vært i Grenlands-området, men Grindheim opplyser at det har vært travelt i hele distriktet.

Artikkeltags