Flere biler står fast i snø på Meheia

  Mange biler har fortsatt sommerdekk på - det ble tydelig på Meheia torsdag kveld.

  DEL

  (Telen) Vinteren har kommet til Meheia og det skaper problemer torsdag kveld. Politiet melder klokken 09 at biler står fast på E134 på Meheia på grunn av kraftig snøfall. Klokken 22.25 får Telen beskjed fra folk i kø på Notodden-siden at køen såvidt har begynt å bevege seg.

  Telen-lesere som rakk over Meheia like før klokken 21 kommenterer på vår Facebook-side at biler sto på kryss og tvers og parkert i hytt og pine. Andre forteller at det torsdag kveld også er snøføre over Reshjemheia, til informasjon for dem som har tenkt seg den veien.

  Veien ble helt stengt i påvente av at brøytebiler skulle komme og gjøre veien kjørbar igjen. Veitrafikksentralen er varslet og det ble sendt brøytebiler fra både Notodden og Kongsberg.

  – Vi har en patrulje der oppe, og nå er det fullstendig kaos. Både for store og små biler. Veien er stengt, men det ventes brøytebil om ca. 30 minutter, sa politibetjent Anne Aasheim ved Kongsberg-politiet ved 21.15-tiden til Laagendalsposten.

  STÅR FAST: Halvor Jamtveit var én av dem som ble stående fast på Meheia torsdag kveld. Han er på vei fra Kongsberg til Notodden.

  STÅR FAST: Halvor Jamtveit var én av dem som ble stående fast på Meheia torsdag kveld. Han er på vei fra Kongsberg til Notodden. Foto:

  Ut ifra bilder og videoen som Halvor Jamtveit har sendt Telen, ser det ut til å være mer snø på Kongsbergsiden av Meheia. Politiet melder også at biler på sommerdekk har fått trøbbel på flere veier på Kongsberg.

  - Det er busser, lastebiler og biler på rekke og rad på nesten hele Meheia, sier Jamtveit til Laagendalsposten. Men som leder av skisenteret kan han ikke annet enn å smile heller:

  - Aldri så godt at det ikke er godt for noe. Jeg kan melde om meget godt skiføre her i hvert fall, smiler han.

  VINTER: Slik så det ut i Kongsberg sentrum klokken 22 torsdag kveld.

  VINTER: Slik så det ut i Kongsberg sentrum klokken 22 torsdag kveld. Foto:

  - Det er nødvendig å kjøre med vinterdekk. Vi har både brøytebiler og saltbiler på vei, men det er uvisst når veien vil være ryddet, opplyser vegtrafikksentralen . Det regnes med at så snart slapset er fjernet vil veien bli åpnet igjen og vegtrafikksentralen tror ikke det vil ta altfor lang tid.

  SNØFØRE: Bildet ble tatt klokken 20.54 torsdag kveld, samtidig som politiet meldte at flere biler nå står bom fast på grunn av snø på Meheia. Veien er midlertidig stengt til brøytebiler får unna snøen.

  SNØFØRE: Bildet ble tatt klokken 20.54 torsdag kveld, samtidig som politiet meldte at flere biler nå står bom fast på grunn av snø på Meheia. Veien er midlertidig stengt til brøytebiler får unna snøen. Foto:

  Artikkeltags