Ordføreren har ordet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ordføreren har ordet

Tid er et relativt begrep på mange måter. Når jeg var barn, syns jeg søndagen var mye lengre enn de andre ukedagene, men det skjedde selvsagt i mitt eget hode.

Jeg vokste opp med foreldre som ikke hadde bil, og ikke hadde vi hytte «på landet» heller, som det ble benevnt som den gang. Min far hevdet høylytt at han kunne ta mye drosje for det det eventuelt kostet å ha en egen bil. Som økonom og revisor hadde han sikkert ufordragelig rett den gang.

For meg førte det i hvert fall til at søndager var og ble kjedelige. Mine barndomsvenner hadde søndager med bilturer og «se innom hytta-turer», mens jeg stod igjen på «løkka» og trikset med fotballen og lenget etter at det ble mandag igjen.

Nå er søndager den beste dagen i uka. Da har jeg restituert meg og fokuserer på mandagen og resten av uka som kommer. Jeg er klar til å ta fatt på det jeg skal gjøre, og «de andre» er tilbake fra bilturen, hytta og hva det måtte være. Da er «fellesskapet samlet igjen», og jeg vil så absolutt være med i det.

Vi har 365 dager i året, og 24 timer i døgnet. Noen hevder at vi sover bort en tredjedel av timene vi lever, og det kan nok hende for mange. Men hva bruker vi timene til der vi er våkne?

Jeg syns Tinn Arbeiderparti kom med en flott oppfordring i denne ukas RA, der de anmoder om «Dugnad for demokratiet». Det syns jeg var virkelig bra. Mange har nok lett for å tenke at «dette angår ikke meg», eller at «jeg har ikke tid».

Med all respekt å melde for det enkelte individs vurdering, men lokaldemokratiet står i fare for å forvitre med slike holdninger og standpunkt. Det bekymrer meg faktisk, uavhengig av parti, da jeg oppriktig er opptatt av et engasjement for kommunen vår. Det er viktig om vi skal videreføre «arven» videre til kommende generasjoner og påta oss det ansvaret for kommunen som bringer oss inn i framtiden.

Jeg håper at flere av våre innbyggere engasjerer seg i samfunnsdebatten, og blir med på å bringe kommunen vår opp og fram. Så behøver vi jo ikke å være enige i alt og ett. Det er jo liksom litt av spillet i partipolitikken. Men greie og ærlige mot hverandre, det bør vi være.

Bjørn Sverre Seberg Birkeland

Ordfører Tinn kommune


Artikkeltags