Gå til sidens hovedinnhold

Mikkel satte punktum - klar for neste år

Mikkel Eide satte på søndag sluttstrek for en kort men innholdsrik sesong. Atrå-gutten var med hovedfeltet helt inn i norgescuprittet i Drangedal.

-Jeg gjør en helt grei innsats og forsto underveis at det ville bli vanskelig å sykle fra hovedfeltet. For med en gang jeg var med på et brudd kom det syklister fra de største teamene og la seg rundt meg. Det var tydelig at de ikke ønsket at jeg skulle få så mange norgescuppoeng ettersom jeg lå bra an i sammendraget. Det fikk jeg også bekreftet etter rittet da jeg pratet med noen av gutene som syklet for Team Coop og andre team, sa Mikken Eide til Rjukan Arbeiderblad.

21-åringen kommer til å være topp ti på U 23-lista og rett utenfor den når det blir finregnet og gjort ferdig en sammenlagtliste. Eide er godt fornøyd med det selv om han veldig gjerne skulle ha vært høyere på begge listene. Resultatene i norgescupen gjenspeiler at det har vært en god sesong for den ambisiøse tinndølen som i sommer og høst har forbedret toppnivået sitt ganske mye. Mikkel er mye bedre nå enn han var i fjor på samme tidspunkt.

Har blitt mye sterkere

-Jeg føler at jeg har blitt sterkere og har hatt en fin utviklingskurve det siste året. Det er en trend jeg håper skal vedvare selv om nivået i toppen er høyt. Lysten til å satse på sykkelsporten har egentlig aldri vært større enn det som er tilfelle nå. Jeg er motivert for å gå løs på en ny oppkjøringsperiode i oktober. Først blir det to-tre uker hvor syklingen ikke styrer hverdagen. Hodet og kroppen trenger en periode som er litt roligere nå, sier Mikkel til RA-sporten.

Friskusen innrømmer at han er sliten ettersom det har blitt mange ritt etter at norgescupsesongen ble tråkket i gang i sommer. For å ta igjen litt av det tapte la sykkelforbundet opp til en terminfestede som var innholdsrik. Eide har fått med seg det som er av norgescupritt. Tønsberg-syklisten klager ikke selv om det i år ikke har vært så mange løyper og traseer som har passet han. Til det har det vært for mange bakker og høydemeter i de forskjellige rittene.

Ser frem til liten pause

-Jeg føler at jeg har flere strenger å spille på enn jeg hadde i fjor da jeg var mer avhengig av spurtegenskapene. Nå har kjørestyrken blitt såpass bra at jeg kan være med i brudd og ikke minst prege rittene. På det området har det skjedd en forvandling, sier han som har lyst til å være med på å prege norsk sykkelsport i årene som kommer. Forutsetningene for at han skal klare det er så absolutt til stede ettersom Mikkel har både kjørestyrke og andre egenskaper.