Vant klimamesterskap på vgs

UTROPE VINNERNE: Rektor Anne Grethe Tho kunne tirsdag utrope vinnerne, og Natur og miljø ble de knepent slått av 2BUA, barne- og ungdomsarbeiderne.

UTROPE VINNERNE: Rektor Anne Grethe Tho kunne tirsdag utrope vinnerne, og Natur og miljø ble de knepent slått av 2BUA, barne- og ungdomsarbeiderne.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Barne- og ungdomsarbeiderne vant klimamesterskapet på Rjukan vgs foran Natur og miljø-linja, da fylket inviterte til mesterskap.

DEL

SJEKKET EGET MILJØFOTAVTRYKKTelemark fylkeskommune har i to uker avholdt klimamesterskap med samarbeidspartneren Ducky som er en app som hjelper hver og en til å tenke over sitt eget miljøfotavtrykk, med hensyn på bærekraftig forbruk og tanker om miljøvennlighet og miljøinnsparinger. Skolene var delt inn i klasser og grupper og konkurrerte samlet mot hverandre. Rjukan videregående skole stakk ikke av med hovedpremien, men det var også lokale kåringer.

2BUA vant
Rektor Anne Grethe Tho kunne tirsdag utrope vinnerne og der man kanskje hadde ventet at det var Landslinja for Natur og miljø som selvsikre vinnere, så ble de knepent slått av 2BUA, barne- og ungdomsarbeiderne.
De kunne motta en sjekk til en felles tur, mens Natur & Miljø vant et bedre pizzamåltid.
- Takk for innsatsen alle sammen, og jeg håper at alle benytter muligheten til å tenke på sitt eget miljøfotavtrykk, sa rektor Tho.
Konkurransen tok hensyn til transport til og fra skolen, mat, avfall, resirkulering og strømforbruk på både lys, dingser og lengden på varmtvannsdusjen. Til sammen har over 3.500 elever i Telemark spart over 180.000 kg CO2 i løpet av de to ukene Klimamesterskapet har pågått. Det tilsvarer utslipp fra 19 flyturer rundt jorda.

Hjalmar best
Hjalmar Johansen videregående skole ble vinner av elevprisen i Klimamesterskapet 2018 i Telemark! Her har elevene hatt størst CO2-besparelse per elev og høyest deltakerprosent. Totalt har elevene ved skolen spart over 29.000 kg CO2. Det tilsvarer utslippene fra tre flyturer rundt kloden. Hvis alle nordmenn gjør det samme som elevene ved Hjalmar Johansen gjennom året, vil besparelsen tilsvare 16 prosent av Norges klimagassutslipp. Blant de ansatte vant Vest-Telemark videregående skole.

Artikkeltags