Gå til sidens hovedinnhold

Monalia slipper debutalbumet fredag og drar på turné

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag slipper det hardt satsende Monalia med Terje Halmrast fra Rjukan debutalbumet "So much better" på Dig Dog Records.

MED TERJE HALMRAST FRA RJUKAN

Den Oslo-baserte kvintetten Monalia med Terje Halmrast fra Rjukan har hentet navnet sitt fra Tinn, Månalia. Navnet er anglifisert slik at dert også fungerer i utlandet, for bandet har ambisjoner om å nå lengre enn til svenskegrensa. Foruten låtskriver vokalist og gitarist Halmrast består Monalia av Stine Helen Tunstrøm på vokal, Svein Petter Nilssen på keyboards, gitar og mandolin, Bendik Dræge Orvan på bass og perkusjonist Vegar Eriksfallet.

Want to be a star
14. september slapp de den første singelen fra album., "Want to be a star", som var A-listet på Radio Rjukan fram til 15. mars, kanskj edet mest fengende til nå. Låta er å finne på albumet sammen med andresuingelen "Coming home» som ruller og går på radio nå.
- Monalias stil er drømmende, melankolsk og lengtende, men på det nye singelen har bandet forsøkt å krystallisere ut sounden som nå har blitt til sjangeren de liker å kalle «fjellsurf» - befriende og friskt, akkurat som fjellufta i liene opp mot Såemsbotten, har Terje Halmrast tidligere beskrevet overfor RA.

Nær tilknytning til Rjukan
Terje Halmrast har vokst opp på Rjukan før han flyttet ut etter videregående skole, for å gå på folkehøyskole, og deretter studerte han til å bli sosionom i Trondheim. Så flyttet han til Oslo, og har fokusert på musikken. Men satsing musikken har unektelig en slags førsteprioritet. Terje Halmrast er tekstforfatteren, mens bandet snekrer låtene i fellesskap. Halmrast er som bandsjef en som fortsatt svært nær tilknytning til Rjukan, og ikke minst hytta, selv mange år etter at han flytta fra Rjukan.
- Det er unektelig at Rjukan er noe helt spesielt for meg, sier han, og viser til at også endel av låtene er blitt til her.

Jordnær fjellsurfende gjeng
Terje har lett etter de rette bandmedlemmene med ambisjoner, og mener å ha endt opp med en helt fantastisk og jordnær gjeng som nå utgjør Monalia.
- Det er helt klart kjærligheten til musikken som står i fokus, men vi håper jo selvfølgelig å kunne nå ut til folk og at de kan få glede av musikken vår, utytalte de i forbindelse med singleslippet. For to år siden slapp bandet firelåters-EP´n «Waited All Too Long». Men nå er altså albumet ute fredag. Foruten de tre singlene som er gitt ut, inneholder albumet fem låter.

Ut på Norgesturné
Albumet som er gitt ut på Dig Dog Records er spilt inn i Taakeheimen Lydrike, og er mikset ferdig av Morten Øby. "So much better" er gitt ut på CD og finnes på en rekke nedlastings- og strømmetjenester, og har fått lekker innpakning av bandmedlemmet Svein Petter Nilssen, og med bandfoto av Anne Hotvedt.
Nå bærer det ut på turné etter påske, med tjuvstart i Sandefjord 12. april, før det værer blant annet til Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo står på turnélista fram mot mai.
- Vi vil gjerne også ta turen og spille på Rjukan, så hcvis noen vil ha oss, er det bare å ta kontakt, sier Halmrast.
- Jeg vil veldig gjerne ta med bandet hit. Det er bare å ta kontakt, f.eks. på facebook, sier Halmrast. Monalia har fått over 10.000 følgere på facebooksida si, og er spent på responsen fra publikum nå som albumet foreligger.