- Fredagens visning av Rutete Ninja 2 blir det kino litt utenom det vanlige. Skuespiller og komiker Jon Sindre Fjellvang kommer på besøk. Det er ekstra artig at det er en tidligere rjukangutt som har fått hovedrollen i denne svært populære filmoppfølgeren, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Animasjonsfilmen «Rutete Ninja 2» er en fortsettelse av Anders Matthesens publikumssuksess «Rutete Ninja» fra 2018, og den har allerede gått sin seiersgang den siste uka, men denne fredagen blir det noe helt spesielt, for Jon Sindre kommer tilbake til Rjukan for å se filmen med deg.

- Anders Matthesen står også bak kultfilmen «Terkel i knipe» fra 2004. Rutene Ninja filmene har med seg karakterer fra den filmen og ikke minst den voldsomme vulgære sjargongen inn i denne film serien. Tidligere har Aksel Hennie og Herman Flesvig dubbet filmene. Nå er det Jon Sindre fra Rjukan som er stemmen bak flere av karakterene vi ser i filmen. Det er utrolig artig, sier Jenbergsen.

Prat før filmen

- Før filmen tar jeg en prat med Jon Sindre om hvordan han havnet i produksjonen og hvordan det var å jobbe med Rutete Ninja 2. I tillegg vil det blir muligheter til å vinne unike Rutete Ninja rekvisita og skaffe seg en signert filmplakat. Dette blir gøy, sier Jenbergsen som forteller at filmen med besøket vises klokka 18 på fredag.

Jon Sindre Fjellvang driver eget selskap, Férdi Film, der han er daglig leder, tekstforfatter og komiker. Jon Sindre er en person med mange hatter, noe han stortrives med. Han er firmaets ansikt utad, overordnet kontaktperson og et fremadstormende humortalent. Han brenner for at alle involverte hos Férdi skal elske arbeidsplassen sin og er ofte mannen bak internvitsene. Jon Sindre er også kjent fra NRK-serien Feeden, der han er både foran og bak kamera. Han har også tidligere blant annet spilt karakteren «Dan» i humorprogrammet «Nissene i bingen».

Animasjonsfilmen «Rutete Ninja 2» er en fortsettelse av danske Anders Matthesens publikumssuksess «Rutete Ninja» som gikk knallgodt på Rjukan kino. Så godt at kinosjef Robert Jenbergsen allerede har satt opp seks forestillinger av filmen, som har premiere fredag. Alle seks har norsk oversatt tale, og aldersgrensen er 12 år, noe som er begrunnet med det som kalles "grov og seksualisert språkbruk og har enkelte skremmende scener, karakterer og voldselementer".

Handlingen

I det forbryteren Philip Eberfrø blir løslatt fra fengsel i Thailand, må Asgeir og hans Rutete Ninja finne en måte å fange han på, før han slipper unna.Derfor reiser Asgeir, Ninjadukken og hele familien til Thailand, der Onkel Stewart og et stort eventyr venter. På hjemmefronten kjemper Asgeir samtidig med forholdet til Jessica, som viser seg å heller være på utkikk etter en «Bad boy».

I den første filmen var det stor oppmerksomhet rundt at Herman Flesvig sto for 113 av stemmene i «Rutete Ninja», men nå er det Jon Sindre Fjellvang som har tatt over den stafettpinnen.
Fjellvang skal være stemmen til 17 ulike roller i denne. «Rutete Ninja» stammer fra «Terkel i knipe»-universet, som den danske skuespilleren Anders Matthesen står bak.