Linneas nye plate får gode kritikker

ALBUM NUMMER TRE: Linnea Dale fra Tinn Austbygd slapp idag sitt nye album, Waiting for the morning.

ALBUM NUMMER TRE: Linnea Dale fra Tinn Austbygd slapp idag sitt nye album, Waiting for the morning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Linnea Dale ga idag ut sitt tredje album, Waiting for the morning. Skriva får fine kritikker , som mener Linnea har funnet seg selv.

DEL

SLAPP NYTT ALBUM Tinn Austbygds egen stemme i norsk pop, Linnea Dale slapp fredag som meldt sin nye plate, som har fått navnet "Waiting for the morning". Det er Linneas tredje album, og det første på fire år. Albumet som er sluppet både på digitale og fysiske medier, deriblant LP, har blitt frontet av singlene "Like a bullet" 15. september og førstesinglen som fikk terningkast seks i VG av anmelder Sandeep Singh, "Favourite mistake". Begge er å finne på albumet.

Anmelderskryt
Skiva er å finne på iTunes, Spotify og andre strømmetjenester, i tillegg til at den er å få i fysisk format CD og LP i platebutikkene på nett. Anmelderne er fulle av godord. Aftenpostens anmelder mener at "Linnea Dale har funnet seg selv, og at hun på tredje forsøk får hun frem egenarten i sitt uttrykk". VG triller terningkast 5, og skriver at Linnea debuterer på nytt med "en overraskende morgengry i karriere som egentlig hadde tatt kvelden". Anmelderne er som vanlig betatt av Linneas gullstrupe.

DNs anmeldelse
Dagens Næringslivs anmelder skriver:
Hun var stemmen på et av dette årtusenets beste og mest definerende norske pophits, «Ambitions» med Donkeyboy i 2009. Solokarrieren har ikke kysset stjernehimmelen på samme vis, men det later heller ikke til å være ambisjonen. Det er like fullt ambisiøs popmusikk hun bedriver på det tredje soloalbumet. Hun har en bemerkelsesverdig stemme, grå og sjelfull, som sjelden skrus opp til det ekstatiske. Låtene og produksjonen har også dette kontrollerte men ulmende preget, knusktørt og behagelig. Hun er ikke alene om å elske Fleetwood Mac-sounden og grooven, men klarer å gnisse av sitt eget preg på det likevel, med innslag av moody elektronisk pop. Medlemmer av Jaga Jazzist er med, og det er en velmatchende duett med Jonas Alaska på tittelkuttet. Noen av låtene beveger seg over i det anonyme, men i f.eks. langsomme «Second Chance» funkler det glinsende gullgrått.Artikkeltags