Hør den nye singelen til Linnea og Donkeyboy

FRONTES AV LINNEA: Den har fått navnet "Think you should", der Donkeyboy med Linnea Dale på vokal feirer 10 år siden slo alle norske singlerekorder med "Ambitions".

FRONTES AV LINNEA: Den har fått navnet "Think you should", der Donkeyboy med Linnea Dale på vokal feirer 10 år siden slo alle norske singlerekorder med "Ambitions". Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er den nye singelen til drammensbandet Donkeyboy og med Linnea Dale fra Tinn på vokal ute, 10 år etter at de gjorde furore på norske hitlister med Amitions og Sometimes. Her kan du høre den.

DEL

DONKEYBOY MED LINNEA DALE Den har fått navnet "Think you should", der Donkeyboy med Linnea Dale på vokal feirer 10 år siden slo alle norske singlerekorder med "Ambitions".

Her kan du høre den nye singelen "Think I should"

Deres første singel, Ambitions, kom 30. mars 2009, og solgte til tre ganger platinaplate. Linnea Dale var gjestevokalist på refrenget på singelen, og deltok også på bandets andre singel, Sometimes. Donkeyboy satte flere norske single-rekorder med de to singlene i front og debutalbumet forøvrig.
Først ble de første artist som hadde fire låter inne på VG-lista Topp 20 samtidig ("Ambitions" på 1. plass (da i sin 29. uke!), "Sometimes" på 2. plass, "Broke my eyes" på 6. plass og "Awake" inne på 17. plass.)

Her får du gjenhør med "Amibitions"

De slo også den 45 år gamle ukesrekorden (!) til The Beatles fra 1964. Beatles hadde fem uker på rad på topp med låtkonstellasjonen "I feel fine" og If I fell" ved årsskiftet 1964-65. Donkeyboy klarte å slå rekorden, og oppnådde seks uker, før Rihanna klarte å splitte de to førstesinglene til Donkeyboy og Linnea Dale.
Underveis gikk altså også "Ambitions" opp og tok førsteplassen en uke foran "Sometimes" før sistnevnte igjen overtok toppen. Også det er en rekord som det norske bandet er alene om.

Her får du gjenhør med "Sometimes"

Dette skjedde den uka Donkeyboy ga ut debutalbumet. Samme uka lå de to låtene for fjerde uke på rad som nummer 1 og 2 på den offisielle norske radiolista Hit 40 også, det var det heller ingen artist som har klart før dem. Dessuten er de eneste band som har den unike trippelen å toppe albumlista samtidig med å ha dobbel topp på single- og radiolista Hit 40 samtidig. En rekord som kan synes bortimot uslåelig. Ambitions fikk 52 uker, ett år, på VG Topp 20, da de gikk ut med en 18.-plass i uke 13 i 2010.

Etter suksessen med albumet og singlene, vant bandet tre priser under Spellemannprisen 2009; sangen "Ambitions" ble kåret til årets hit, videoen til sangen, som ble regissert av Kristoffer Borgli, ble kåret til årets musikkvideo, mens bandet vant klassen årets nykommer. I tillegg ble bandet nominert i klassen popgruppe og brødrene Cato og Kent Sundberg ble nominert til populærkomponist for musikken til debutalbumet.

Her kan du høre den nye singelen "Think I should"

Artikkeltags