Jørn Lande mentor for stjernene

PÅ TV LØRDAG: Jørn Lande figurerer i NRKs promo for Stjernekamp der han er mentor og sjangerekspert i hardrock. (Screenshot fra NRK-promo.)

PÅ TV LØRDAG: Jørn Lande figurerer i NRKs promo for Stjernekamp der han er mentor og sjangerekspert i hardrock. (Screenshot fra NRK-promo.)

Artikkelen er over 1 år gammel

Rjukans store rockevokalist Jørn Lande dukker opp på NRK TV ikveld når Stjernekamp går inn i sin semifinale. Jørn er naturligvis hentet inn for være mentor og sjangerekspert i sjangeren hardrock.

DEL

STJERNEKAMP PÅ NRK I KVELDRjukans store metal-stemme Jørn Lande gjør sitt inntog i NRK i beste sendetid ikveld lørdag under NRKs reality-hit Stjernekamp, der en knippe artister kjemper om å bli best til å turnere flest mulig sjangere utenfor egen trygghets-sfære.

Hardrock med Jørn
Nå skal det avgjøres hvem som kommer på pallen i Stjernekamp. Ole, Alexander, Ella Marie og Ulrikke slåss om de tre siste plassene. Lørdagens sending starter med maksimum lyd, energi og kraft i sjangeren hardrock. Her er Jørn Lande mentor og sjangerekspert.
NRK skriver: "Jørn Lande er regnet som landet beste heavyvokalist og har også gjort suksess internasjonalt, blant annet med det tyske power metal-bandet Masterplan og sitt eget band Jorn."

Joik i andre del
I andre del av programmet skal artistene gjennom en av høstens helt store utfordringer - joik. Sjangeren var med i Stjernekamp for første gang i fjor. Det ble en minneverdig kveld som løftet fram joiken og den samiske kulturarven for over åtte hundre tusen seere. Også denne gangen er det Johan Anders Bær som har veiledet artistene og som sitter i dommerpanelet. Han er en av våre fremste tradisjonelle joikere, samtidig som han har tatt joiken til nye former og sjangere. Gjennom 25 år har han utgitt en rekke album både alene og sammen med andre artister, blant dem Nils-Aslak Valkeapää.

Sendinga starter klokka 198.50, som du ser i screenshoten fra NRKs promo.

Artikkeltags