Det er ingen grunn til å kjede seg i siste delen av vinterferien. Kinosjef Robert Jenbergsen satser stort.

Som kjent blir det solid Ringenes Herre-maraton fredag og lørdag, mens helgas store premierefilm er norsk, og mer aktuell enn noensinne.

Etter en viss Instagram-episode med en SoMe-kjendis, der NRK har mottatt 3.600 klager, kommer Tina & Bettina ifølge Aftenposten med en helt perfekt betimelig timet komedie om Tina og Bettina 2, ti år etter.

– Det blir selvfølgelig show og sprøtt med en god latter eller ti, og den settes opp på dagtid før første Ringenes Herre-film på fredagen, og igjen på søndag, forteller Jenbergsen.

Han tror at det blir et populært comeback med Odd Magnus Williamson og Henrik Todesen i rollene som de korttenkte bloggerne Tina og Bettina.

Her møter du også Aksel Hennie, Kamelen og Tix i andre roller.

(Saken fortsetter under bildet.)


Dagtidskino

Det kinosjefen gleder seg mest til er naturligvis Ringenes herre-trilogien i et maraton, der det er lagt ut festivalpass på alle tre filmene, selv om du også kan velge å kjøpe én og én forestilling om du ikke orker å se alle.

– Nede under kinoprogrammet finner du arrangementet der du kan kjøpe Ringenes herre-festivalpass til en meget god rabatt, og det er ennå god plass i salen, så jeg håper det kommer mange flere, ikke minst fra Gaustaområdet og fjellet ellers, sier Jenbergsen og legger til:

– Det er 20 år siden den første filmen gikk på kino, og det er mange som burde oppdage disse fantastiske filmene i restaurerte og utvida versjonene.

Mye på festival-passet

– Vi har slått på stortromma, og har lagt opp til å lage et lite «shire» på kinogalleriet der det serveres effekter, kunst, langbord med felles bespisning med pizza og litt godsaker mellom den andre og tredje filmen på lørdag.

– Den første filmen starter fredag, og da bør man komme klokka 18, for vi lager jo til litt god underholdning og mat før filmen, og de to neste fortsetter dagen etter, legger Jenbergsen til like etter.

Alle som kjøper pass får gullarmbånd.

Filmene varer henholdsvis i 3 timer og 48 minutter, 4 timer, og 4 timer og 33 minutter. Det gir ny rekord i filmlengde i moderne tid på Rjukan.

– Jeg håper de fleste tåler noen skumle orker! Dette er eneste sjanse til å få med seg disse klassikerne på Rjukan kino, så velkommen på kino i vinterferien, avslutter kinosjefen.