Men pandemien var ikke over.

- Nå er situasjonen så alvorlig og virusvarianten omikron skaper ny usikkerhet, har vi sammen med busselskapene Unibuss AS, Vy Buss og Tide AS blitt enige om å innføre nye tiltak for å sikre at kollektivtrafikken skal gå som normalt i tiden fremover., sier seksjonsleder for kollektiv og mobilitet, Trond Myhre i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Tiltak som innføres i løpet av lørdag 11. desember:

- Reisende må benytte bakdør ved både påstigning og avstigning.

- Billettsalg om bord stoppes

- Første seterad til høyre for sjåfør skal ikke benyttes.

- Alle fordører og bakdører åpnes på holdeplasser ved på- og avstigning for å sikre gjennomlufting.

Tiltakene vil vare i 14 dager i første omgang

- Vi er avhengige av at sjåførene holder seg friske og kan møte på jobb for å sikre at avgangene skal kjøres som normalt for alle dere som skal på skole, jobb og gjøre nødvendige ærend i tiden frem mot jul. Derfor har vi i dag blitt enige med busselskapene om at en innføring av disse tiltakene er beste løsning inntil vi vet mer om situasjonen, sier seksjonslederen.

Oppfordring til reisende

Siden det i perioden med stengt fordør ikke kan kjøpes billett om bord på bussene så anbefaler vi at alle reisende setter seg godt inn i hvordan man kjøper billett før reisen. Informasjon er tilgjengelig på vkt.no for reisende i Vestfold og på farte.no for reisende i Telemark.

Vi har lagt til rette for kjøp av billetter før påstigning – også for de som ikke har smarttelefon.De som skal reise i Tinn og øvre del av Telemark kan blant annet kjøpe billetter via ulike apper, via nettbutikk eller sms-løsninger

-Vi vil samtidig takke de som reiser med oss for støtte og tålmodighet, og for at dere følger både nasjonale og lokale påbud og anbefalinger som å benytte munnbind, avslutter Trond Myhre.