Det er nok en av årets filmer, "The banshees of Inisherin" som foregår på en liten irsk øy der to livslange venner (Colin Farrell og Brendan Gleeson) er på et vanskelig sted i forholdet deres når en av dem ikke lenger ønsker å være venner. Hele øya blir påvirket av at den ene "Slår opp" vennskapet med den andre.

Filmen som er skrevet og regissert av Martin McDonaugh som har stått bak glimrende innertiere av filmer som "Undercover i Brügge", "Seven Psychopaths" og "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". En mann som tydeligvis ikke kan gjøre feil når han lager film.

Filmen har hentet Oscar-nominasjon for beste film, regi, manus, filming, musikk, samt at beste mannlige hovedrolle (Colin Farrell) og to ganger beste mannlige birollle (Brendan Gleesonl, Barry Keoghan) og kvinnelige birolle (Kerry Condon). Ni Oscars totalt, og den har allerede vunnet en rekke andre priser.

P3 Filmpolitiets Birger Vestmo er ikke i tvil "The Banshees of Inisherin" er en skikkelig publikumsvinner. "Med saftige miljøskildringer, og godt skuespill i alle hoved- og biroller. Spesielt Colin Farrell har sjeldent vært bedre enn han er i denne filmen."