Presenterte Tinn og Green Mountain

GREEN MOUNTAIN: Runar Espeland presenterte hva Green Mountain har gjort som første datasenteretablerer av grønne datasentre i Norge.

GREEN MOUNTAIN: Runar Espeland presenterte hva Green Mountain har gjort som første datasenteretablerer av grønne datasentre i Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tinn kommune og Green Mountain fikk anledning til presentere seg i en datasenterkonferanse på Gardermoen i regi av Norske industrikommuner.

DEL

DATASENTER-KONFERANSEDet er foreningen "Norske Industrikommuner" som Tinn kommune er medlem av som i disse dager arrangerer en konferanse rundt utviklingen av datasenter-teknologien, der Norge har blitt en het kandidat for etablering i likhet med de andre nordiske land, først o fremst på grunn av kjøligere klimafiorhold og tilgangen på grønn fornybar energi.

- God Tinn-reklame
Tirsdag fikk Tinn kommune og datasenteret Green Mountain AS anledning til å presenterer seg i en konferanse på Gardermoen. Tinn kommune som tilretteleggingskommune, og Green Mountain som første norske etablerer, som kjent på Rjukan og i Rennesøy.
- Det er ikke mange andre kommuner i Norge som sitter på samme kompetanse på dette som Rjukan og Tinn, sier næringsjef Tor Helge Flåto i Rjukan Næringsutvikling.
- Runar Espeland presenterte Green Mountain, mens det var ordfører Bjørn Sverre Birkeland og tidligere rådmann Rune Lødøen som representerte Tinn kommune i presentasjonen. De sørget alle sammen for en usedvanlig god Tinn-reklame, sier Flåto som også er deltaker på konferansen.

Vekstnæring
Det planlegges en rekke datasentre rundt om i norske kommuner, men det er ingen steder de er kommet så langt som Green Mountain er i Tinn og Rennesøy. Likevel har Norge ligget etter i etableringen i forhold til store aktører i dataindustrien, som har vedtatt etablering av store datasentre i Sverige, Danmark og på Island. Også andre land i Europa bygger ut datasentre, som er en av tidas store og forventet framtidige vekstnæringer. Green Mountain driver i disse dager storutbygging av nye datasenterbygg på Svadde, like ved deres første etableringer.

Artikkeltags