Stokke Storband skal spille konsert i Telemark, nærmere bestemt på Parkbiografen i Skien 12. mai. Vokalisten vår denne gangen er Kim Rune Hagen fra Heddal, Notodden. På programmet står det Jahn Teigen-låter i Storband-format.

Vi ble raskt enige om at vi burde markedsføre denne konserten også i Rjukan. Fordi jeg er fast leser av Rjukan Arbeiderblad og med lang fartstid som «fritidsinnbygger» i Rjukan, har jeg forstått at man i Rjukan regner store deler av Telemark, som sitt nærområde. Derfor blir Kim Rune Hagen fra Heddal vel egentlig definert som «en av våre egne» og når så konserten skal være i Skien, så var grunnen til å markedsføre konserten i Rjukan god. I tillegg må vi regne med at en stor mengde Skiensfolk nyter påskesola i Rjukan.

Med min tilknytning til Rjukan, fikk jeg så oppgaven med å henge opp plakater i Rjukan, Møsvatn-området og på Gaustablikk. Jeg forberedte meg på argumenter for at det var legitimt å henge opp plakater for dette arrangementet. Dette var fullstendig unødvendig, for maken til positiv velvilje skal en lete lenge etter. Jeg opplevde en helhjertet entusiasme, for å komme mitt ønske i møte. Personalet jeg møtte hjalp meg med å finne frem til de beste plassene for plakatene.

Hvorfor er så dette noe å skrive om?

Jo, det er flere grunner. Det er viktig at næringslivet på Rjukan ser det som en viktig oppgave å støtte kultur og i dette tilfellet på en måte som for dem ikke koster mye i kroner, men som for kulturlivet er uvurderlig. At dette er en villet politikk fra de næringsdrivende er flott.

Videre er markedsføring av ting som skal skje, også med på å sette fokus på Rjukan som by og i neste omgang gir det også PR for de som driver virksomheter i Rjukan. Slik kan en også se dette også som en «hjelp til selvhjelp» Dette er også noe som jeg ser på som typisk for Rjukan. Her er man flinke til sette stort fokus på alt som skjer. Flink til å markedsføre byen og bygda.

Det er ikke lenge siden vi kjørte samme konserten i Tønsberg, da med Knut Marius Djupvik som vokalist. Der fikk vi overhode ikke den samme hjelpen av næringsdrivende.

MEN, det er på Rjukan de har skjønt det!

Arvid Ådland

3120 Nøtterøy