Samtidig som er er klart at "Kampen om Narvik" er igang igjen, er det røpet at rjukanvenn Stig Henrik Hoff som vi kjenner fra de siste års Marispelet også har fått en rolle i filmen, og det samme har den kjente artisten Kari Bremnes. Nordisk Film Productions gjenopptok innspillingen av storfilmen "Kampen om Narvik" tirsdag, etter at hele produksjonen etter to ukers innspilling ble satt på vent 13. mars da koronapandemien inntraff. Filmen hadde på det tidspunktet hatt opptaksdager fordelt på Oslo, Drammen og Rjukan, og hadde én dag igjen på Rjukan. Siden den gang har kampen for å fullføre filmen pågått i kulissene. Nå satses det for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren, mens vinterkrigen som skal filmes i og rundt Narvik, er flyttet til april 2021.

Men ikke mer på Rjukan
Men filmteamet kommer ikke tilbake til Rjukan for å fullføre siste filmdag.
- Vi må nok si oss ferdig med Rjukan. Det blir altfor kostbart for oss å dra tilbake for kun én dags opptak, beklager produsent Åge Aaberge til RA.
- For å løse den aktuelle scenen må vi endre litt på manus og skyte denne scenen i Narvik i april neste år istedet, opplyser Aaberge.
Å starte opp igjen produksjonen på Rjukan med flere hundre mennesker som er involverte filmfolk og statister er overhodet ikke regningssvarende. Alt som var å Rjukan ble plukket ned i dagene etter nedstengningen av produksjonen.
- Vi er svært fornøyde med opptakene vi fikk på Rjukan før vi måtte stenge ned, har regissør Erik Skjoldbjærg uttalt i et intervju med Dagbladet.

- Litt leit
At innspillingen ikke kommer tilbake til Rjukan synes den lokale film-fikseren Bjørn Iversen er litt leit. Han var sterkt involvert i å trene soldat-statistene og i innspillingen mens den var på Rjukan.
- Uff, det er synd at de ikke får spilt inn de siste scenene på Mæl. Men det er selvfølgelig fullt forståelig at de ikke kan dra igang hele det apparatet igjen for én siste dag på Rjukan, så det er slik sett ikke noe sjokk, sier Iversen.
- Det gikk i ett da de var her, og det ble jobbet bra, og jeg tror de fikk veldig mye gode opptak, selv om ikke alt er lett å kjenn igjen for de som ikke er veldig lokalkjente i Tinn. Men jeg må si at det var et eventyr å være med på. Det ble avslutta veldig brått med bare én dag igjen, men vi får glede oss over det vi har vært med på og bidratt til, og jeg har store forventninger til den ferdige filmen, sier Iversen.

Trygg innspilling
I tillegg har man måtte gjøre om innspillingsforholdene slik at korona-restriksjonene ihensyntas, opplyser Nordisk Film i en pressemelding de sendte ut i forbindelse med at de er igang igjen.
- Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende. Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes. Vi er også glade for å ha med oss en fantastisk stab og cast som alle er klare til å gyve løs igjen, sier Aaberge.
Filmen har nå ikke programfestet premieredato, men er satt til høst/vinter 2021.