Parasitt er den norske tittelen på filmen som tok The Dolby Theatre and Highland Centre i Hollywood med storm natt til mandag norsk tid. Parasite i regi av Joon Bong-Ho stakk av med fire av de aller gjeveste Oscar-statuettene i det som er verdens viktigste filmpris. Beste film, beste regi, beste internasjonale film og bese manus var en storeslem av dimensjoner for et land som aldri har vunnet en eneste Oscar. Parasite har tatt verden med storm, og har spilt inn 1,7 milliarder kroner på verdensbasis. etter Oscar-utdelingen blir det mer! Filmen hadde norsk premiere 31. januar, og fikk flere yatzy i terningkast seks, men nå ringes det uavhengige filmdistribusjonsselskapet Arthaus ned av kinoer som vil ha filmen etter opprinnelig å ha takket nei.

- Kommer på lørdag
- Det er jo bare å bøye seg i støvet! Parasitt stakk jo av med de viktigste Oscar-prisene. Jeg drøyde den for jeg var usikker på om hvor stort publikum den ville ha her, men nå skjønner jeg at den er ønsket og må settes opp, og jeg fikk beskjed nå om at jeg har den fra lørdag, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Han har selv gledet seg til å se filmen, men det er ikke nok for at en film settes opp.
- Jeg kan jo ikke styre kinoen etter egen smak, men når det er årets store Oscarvinner regner jeg med den også vil finne sitt publikum i Tinn, ler Jenbergsen. Han har nettopp fått bekreftet at han får filmen han takket nei til i januar til vinterferieukene.
- Jeg setter en opp første gang på lørdag, og så håper jeg folk blir glade for å se den så kort tid etter at den har gjort furore i Hollywood, sier Jenbergsen.

Parasitter som lever på de rike
Det er Joon Bong-Ho som tidligere har stått bak Snowpiercer, The Host, Okja og Memories of murder som har både manus, produksjon og regi på Parasite som er en rollercoaster av en drama-thriller med både humor, spenning og action. Filmen handler om en fattig familie, der sønnen i huset via litt flaks får jobb hos en hyggelig rik familie fordi han er god i engelsk, og etterhvert ved løgn og fanteri klarer han å sørge for at hele familien får tjenerjobber i samme luksusvilla, og begynner å utnytte situasjonen på det groveste - som parasitter på de rikes bord. Filmen har klar samfunnskritikk , men det er puttet inn i en historie som har fascinert publikum over hele verden. først bel filmen en filmfestivalhit, men etterhvert har den også spredd seg utover i den store kinoverden, før det kulminerte med at filmen går inn i historien som en av de som har stukket av med flest viktige priser.