Nederlandske drømmescener fra Vinje og Tinn


TV: Fra opptakene i februar -mars 2019. Nå har programmet blitt sendt på nederlandsk TV.

TV: Fra opptakene i februar -mars 2019. Nå har programmet blitt sendt på nederlandsk TV.

I februar/mars 2019 besøkte et nederlandsk TV-team Telemark for å gjøre opptak til "Droomhuis Gezocht" - Drømmehjem ønskes. Se programmet her.

DEL


Nå har programmet blitt sendt på nederlandsk TV. Nå har mange nederlendere blitt enda bedre kjent med Gaustatoppen og solspeilet, og ikke minst Tinn og Rjukan Røde Kors Hjelpekorps.

For de stilte opp og demonstrerte målretta leting med søkestenger gjennom et snøras. Carrie ten Napel, programleder for Droomhuis Gezocht, fikk også opplæring i livreddende førstehjelp og hvordan hun kan lese terrenget. For innbyggerne i et flatt land hvor det ikke har gått et eneste snøras siden siste istid, er jo dette eksotisk. Droomhuis Gezocht - Drømmehjem ønskes- har gått på lufta i den nasjonale kanalen Omroep Max i snart 10 år og har cirka 2 millioner seere.

Strengt tatt handler det om nederlandske par som leter etter sitt drømmehus – over hele verden. Denne gangen besøkte de tre eiendommer i Midt- og Vest-Telemark, men det hører med å bli bedre kjent med aktiviteter i områdene rundt drømmehusene. Derfor lærte det ene paret å stå på telemarkski i Vrådal. Teamet tok også turen opp til Skipsfjell. TV-teamet fikk også stor hjelp av staben ved Gaustablikk Høyfjellshotell.

Første del av programmet er fra Vinje, mens siste del viser mange scener fra Tinn. Nå snakkes det ikke bare nederlandsk i programmet, men også engelsk. Så her er det mulig å få med seg noe av det som sies. For de som vil ha med seg scener fra Tinn så er et tips å spole 27 minutter og 35 sekunder fram.

Se programmet herMYE ARBEID: Filmingen innebar mye planlegging. Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps stilte opp.

MYE ARBEID: Filmingen innebar mye planlegging. Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps stilte opp.
Artikkeltags