Gå til sidens hovedinnhold

Ni smitta i Tinn: – Vi har kontroll, sier kommuneoverlegen

Per 17. november er det registrert ni tilfeller som har sitt utgangspunkt i utbruddet på Rjukan barneskole. Selv om det er rekordhøyt, mener kommuneoverlegen at de har kontroll. Han utelukker heller ikke at antallet smitta i Tinn kan bli tosifrede.

Nå har Tinn kommune og Folkehelseinstituttet oppdatert tallene for smittetilfeller.

Per 17. november er det registrert ni tilfeller i Tinn.

Tidligere har Tinn hatt opptil sju smittetilfeller på en enkelt dag, men ikke ni på kommuneoversikten som hele tida oppdateres i banneret hos RA.

Alle knyttet til utbrudd

Smittetilfellene er bekreftede, altså de som er blitt testet og fått påvist korona.

I helga ble det konstatert et utbrudd med noen smittetilfeller på Rjukan barneskole og tiltak ble iverksatt.

– Dette er alle tilfeller knyttet til utbruddet. Nå blir registreringen litt annerledes med utstrakt selvtesting. Registreringen foregår på en annen måte. De ni tilfellene er påvist over flere dager, vi får en oppsamling. Dessuten har labben mye å gjøre nå så det har vært forsinkelser, sier han.

– Situasjonen er mer oversiktlig

Han utelukker ikke at antall smittetilfeller kan komme opp i to-sifrede antall uten at han mister nattesøvnen.

– Situasjonen er mer oversiktlig i dag enn søndag. Vi gjenvinner kontrollen. Om noen dager har vi en status om når dette er over. Jeg tror dette vil utvikle seg i positiv retning, sier kommuneoverlegen.

Under koronapandemien har Tinn hatt opptil sju smittetilfeller på en dag.

Les også

Smitteutbruddet i andre klasse: – Det har vært mange innom og hentet selvtest

– Hold deg hjemme hvis du blir syk

Nå jobber helseetaten i Tinn for fullt med å begrense utbruddet. Han er klar på at folk må følge nasjonale råd og anbefalinger.

– Det er viktig at alle tester seg med en gang de får symptomer uansett hva de har gjort og hvem de har møtt de siste dagene. Det er kun en test som kan avklare om det er korona eller ikke, understreker kommuneoverlegen.

Han presiserer at både barn og vaksinerte takler smitten bra, så situasjonen er veldig annerledes sammenlignet med forrige vinter.

Han understreker de tre viktigste grepene som befolkningen gjør i tiden framover.

– Hold deg hjemme hvis du blir syk, test deg med selvtestene vi har ute på forskjellige steder hvis du får symptomer, og vaksiner deg. Og ta imot oppfriskningsdosene vi anbefaler til deg som er over 65 år, sier kommuneoverlegen.