Gå til sidens hovedinnhold

Nissene er tilbake i bygda - MC-klubb koker grauten

Etter en «koronapause» i fjor, er nissemarsjen tilbake. Nissedamene er de samme, nissebarna har blitt litt større, men grøtkokerne er nye.

-Påmeldingen er ute ved Tinn Helsetun, forteller Inger Mari Nymoen. Det er et av flere smitteverntiltak, for pandemien har vi jo fortsatt hengende over oss, sier hun.

Men ellers som før

-Men ellers gjør vi som før, supplerer Silje Haukås Eggerud.

Alle små og store nisser samles i Sansehagen før de tar turen rundt om Skomakergata og Helsetunet.

Inger Mari Nymoen syns det er koselig med denne oppmerksomheten for våre eldre innbyggere og oppfordrer alle nisser til å synge veldig høyt, og som vanlig tennes julegrana ved Tinn Helsetun.

Graut og juletre

Tradisjonen tro blir det grautservering på Dølehalle etter et par runder rundt juletreet med sang og trekkspill. Det blir trekning om gevinster på grautbilletten, og nissedamene kan friste med mange flotte gevinster.

-Næringslivet er helt fantastisk rause, skryter Anne Stormoen. -De har sponset mange flotte gevinster til nisselotteriet, og kanskje selveste nissen kommer i år også.

Rjukan MC-klubb

Årets største nyhet er at de i år har nye grautkokere, . Strikkedamene på Dølehalle har kokt grøt i mange år, men nå takket de for seg, og slipper til nye krefter til.

- Benytter anledningen til å takke damene for innsatsen alle disse årene. Etterfølgerne skal virkelig hoppe etter Wirkola. Men det tar de nok på strak arm, ler Inger Mari og røper at Rjukan MC-klubb har tatt utfordringen med å koke grøt til alle nissene.-- Så det blir nok skinnvester og nisseluer å se på Dølehalle til helga, avslutter Inger Mari.

- Det blir flere aktiviteter i bygda, røper Silje Haukås Eggerud, som tar noen av sine gårdsprodukter med ned til sentrum. Og den nye boka om Tessungdalen skule kan også kjøpes i bygda denne dagen.

Selger julenek

10.-klassingene Kjersti Bjørnerud og Linnea Mowinckel forteller at klassen vil være i bygda med litt aktiviteter og salg av julelys og julenek hele ettermiddagen.

Det er Atrå i morgo som har kjøpt inn julenek som elevene selger til inntekt for klassetur til Dagali.

-Og forresten så har vi også en bod på julemarkedet i Atrå på adventssøndagen, avslutter de to blide nissejentene.

Marthe Haukaas minner om å vise hensyn til koronasituasjonen. -Bli hjemme hvis du eller barna er syke, og bruk spritflaskene som vi setter frem, oppfordrer hun.