Gå til sidens hovedinnhold

Noen spørsmål i helsedebatten

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Spørsmålene Tinns befolkning stiller seg selv nå om dagen er vel ett eller flere av disse.
Hva blir det til med det som allerede er vedtatt av politikerne med hensyn til samordning innen helse- og sosialpolitikken i Tinn?
Hvor mange ganger skal vi se leder for helse- og sosialutvalget avbildet i foran Rjukan sykehus RA med nye ønsketenkninger hva angår tidligere Rjukan sykehus?
Hvor mange ganger skal vi få besøk fra sentralt hold som omtaler tidligere Rjukan Sykehus som en flott bygning?
Hvor ofte hører vi fra politikerne som før valget snakket lenge og varmt om det de ville gjennomføre om bare de kom til makten.
Når så vi de 3 samarbeidspartnere gå ut og sammen fortelle oss om hvordan de ønsker å løse dagsaktuelle- og langsiktige saker?
Hva med helsetilbudene i Tinn Austbygd. Det blir nesten latterlig når det pekes på trøbbel om legekontoret evt. flyttes til Bjørkhaug. Hallo! Tinn kommune omfatter også Hovin, Tessungdalen, Gauset og Gjøystdalen. I sin ytterste konsekvens får noen av dem nesten 8 mils vei til legekontor dersom legekontoret i Tinn Austbygd blir nedlagt. Det skal ikke stor fantasi til for å høre ramaskriket om noen hadde våget å foreslå at alt skulle flyttes Tinn Austbygd. Er det noe å undres over at mange har blitt engstelige? Ryktene sviver, og de finner god grobunn hos redde mennesker.
Ryktene vil også ha det til at det står 4-5 ledige rom ved aldershjemmet på Rjukan, og at disse ikke blir tatt i bruk pga dårlig økonomi? Kan dette virkelig være riktig?
Når det gjelder fakta derimot, vil jeg slå fast følgende: Tinns, Vinjes og andre nærliggende kommuners befolkning gjorde det de kunne for å beholde Rjukan sykehus som sykehus. Avisinnlegg, debatter, fakkeltog, demonstrasjoner i Oslo, faktaundersøkelser som viste at Rjukan sykehus var et flott sykehus, engasjement fra personer som Mons Lid og Mads Gilbert m.fl, og til slutt også noen politikere sa klart fra om hvor feil nedlegging av sykehuset var.
Vi har ingen grunn til å ha dårlig samvittighet. Vi gjorde det som sto i vår makt, men vi tapte. Demokrati = flertallet rår.
De som stemmer ved valg ønsker nok å vite hva som kommer ut av deltakelsen ved valget, uansett om det gikk deres vei eller ikke. Vi vil vite om lovnadene før valget blir satt på dagsorden, høre hva som blir sagt, og hvem som sier hva.
Det vil gjøre at vi ved neste valg kanskje vil tenke oss om, og ikke velge bare av gammel vane.
Resultatet av valget sist høst og hvem som trakk det lengste strå, ble en «jeg tror det ikke før jeg får se det»-opplevelse.


Evy Eilertsen