Gå til sidens hovedinnhold

NRK sender fra Rjukanhuset når Jorn går på scena

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Jørn Lande går på live i Telenor arena lørdag kveld i beste sendetid på NRK er det uten publikum, men en liten gjeng som skal inn direkte på TV fra Rjukanhuset skal lage liv og røre for å støtte sin store MGP-favoritt

FØRSTE DELFINALE I MGP

- Nå har vi rigget til i Rjukanhuset, og vi hadde prøve med NRK i går kveld, forteller kultursjef Marit Kvitne, som håper på at mange følger med og stemmer på Rjukans håp i Melodi Grand Prix, Jørn Lande lørdag. Det er delfinale lørdag og Jørn er med, og kun en av fire artister går videre til finalen – så det er viktig at her må det stemmes på Jorn om han skal gå videre til finalen, sier en entusiastisk kultursjef Marit Kvitne.
Kulturkontoret har lagt seg i selen for at Rjukan skal markere seg på direkten lørdag kveld. Siden ikke det er publikum tilstede under delfinalen skal NRK i stedet ha livesending fra artistenes hjemsted, og da med supportergjeng.

- I samarbeid med NRK, Tinn kommune og Per Oddvar Andersen er det nå stelt i stand til livesending i morgen fra Rjukanhuset – som for øvrig er den aller første scenen som Jørn Lande stod på sammen med sin far som 9-åring. Scenen har vi dekorert som en stue pyntet til MGP fest, forteller kultursjefen.

10 på Rjukanhuset
De har fått lov å samle 10 personer i en supportgruppe.
- De som er MGP-JORNs supportergjeng på Rjukanhuset lørdag er Jørns mor Liv, broren David, ordfører Steinar Bergsland og kona, verdensarvkoordinator Øystein Haugan og tre venner av Jørn; Per Oddvar, Ann Kristin, Gro, forteller kultursjefen, som også er med for å organisere det hele.
- Vi har dessverre ikke lov å slippe til flere, men folk får følge med hjemme i stua si, og stemme til tommelen blir blå, sier Kvitne.
Det håper Jørn Lande selv også.
- Jeg har stor tru på at tinndøler stiller opp og hjelper til. Vi vil jo gjerne til finale, sier Jørn, som også er godt kjent i Hedmark og Fredrikstad.
- Jeg ser lokalavisene skriver som om jeg er der fra, og det er jo gøy, men det er jo Rjukan-gutt jeg er, sier Jørn, som gleder seg stort. Han har vært igjennom prøver de siste dagene, og alt sitter som en kule.

Røper programmet

- Vi hadde test med kamera og lyd i går kveld med NRK, og det blir generalprøve lørdag cirka klokke 16, forteller Kvitne.
Kultursjefen røper også programmet som ikke engang Jørn har fått vite så langt:

- Programmet vi har fått fra NRK ser slik ut:
"Du/dere skal inn to eller tre ganger i løpet av sendingen:
1. Først i begynnelsen av sendingen der vi skal se dere vinke inn i kameraet.
2. Rett etter opptredenen til artisten dere heier på. Da skal vi se dere juble og klappe så mye dere kan, før du (i vårt tilfelle blir det da Øystein Haugan) skal prate med en programleder i cirka ett minutt. Da lurer vi først og fremst på hva dere syntes om opptredenen vi akkurat har sett. Da snakker vi med en av dere, men de andre kan være i bakgrunnen og lage liv! Plakater er fint om dere vil ha det.
3. Dersom deres artist har gått videre til gullduell tar vi dere inn kjapt etter opptreden nummer to (kun klapping og jubling) og muligens en raskt kommentar rett før vi kårer vinner på slutten av programmet."