Dermed skiller det kun ni øre på bensinprisen som var på 27,83 kroner. Diesel har ikke vært over 26 kroner literen i Tinn. Den siste tiden, har dieselprisene vært to kroner lavere når bensinprisen har vært høy. Men nå har diesel snart tatt igjen bensin. Det har ikke skjedd siden begynnelsen av krigen. Flere andre stasjoner i Tinn hadde høye priser i formiddag.

Ingen tegn til nedgang

Blant annet på grunn av krigen i Ukraina, har drivstoffprisene den siste tida skutt i været. Regjeringen valgte å ikke sette ned drivstoffavgiftene revidert nasjonal budsjett da de har andre prioriteringer. Transportbransjen mener derimot det mest effektive tiltaket for å redusere prisene er å sette ned avgiftene.

- Blør hver dag

– Regjeringen har hele tiden sagt at de skal se an situasjonen og vurdere tiltak hvis situasjonen eskalerer. Vel, nå gjør den det. Prisene er på full fart oppover og våre konkurrenter setter ned prisene. Nå er det på tide at også norske myndigheter reagerer. Norsk transportnæring blør hver dag, uttaler administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo til lastebil.no.

-Store utfordringer

– Dagens drivstoffpriser skaper store utfordringer for medlemsbedriftene. Aktører uten offentlig støtte som ekspress-, fly- og turbusser kan vanskelig kompensere kostnadsdekningen ved å heve billettprisene i dagens marked. Disse aktørene har svært begrensede reserver etter vanskelig tider under covid-19-pandemien, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange til transport.no.